(MindBomb) De ce tace Dacian Cioloş pe subiectul interzicerii cianurii în minerit?

De ce tace Dacian Cioloş pe subiectul interzicerii cianurii în minerit - foto: facebook.com

De ce tace Dacian Cioloş pe subiectul interzicerii cianurii în minerit

foto si articol: facebook.com

Comunicat MindBomb
Dacian Cioloș amână publicarea unui răspuns privind legea anti-cianură deși îi este cerut de Parlamentul României de mai bine de 5 luni. O țară întreagă stă cu ochii pe el și se întreabă care este răspunsul său oficial. Parlamentul rămâne și el în expectativă, pretextând că, în lipsa unui punct de vedere al Guvernului, nu poate vota asupra proiectului legislativ.În tot acest peisaj al indeferenței, ministrul mediului,Cristiana Pașca Palmer tocmai s-a dezis de această substanță printr-o poziție extrem de curajoasă.Nu același lucru îl putem spune, însă, despre restul Guvernului. În timp ce premierul evită formularea unui răspuns, tot mai multe proiecte de minerit prind contur în Transilvania.

Între timp, Guvernul a mai fost epurat de un nume care sprijină dezvoltarea durabilă a Roșiei Montane, ministrul culturii, Vlad Alexandrescu. În schimb, ministrul Costin Borc, care susține industria cianurii rămâne bine-mersi în Guvern.

Ce motivează oare această tăcere complice?

Tehnocrații ar fi trebuit să redea speranța unei direcții mai bune întregii țări; sau cel puțin asta și-au dorit milioane de români. În exercitarea funcțiilor, au început însă să preia din vechile metehne ale predecesorilor lor și s-au afundat în tăcere.

Premierul Cioloș și-a asumat guvernarea după o masivă mobilizare națională, provocată de incapacitatea autorităților de a aviza corect un club din București. Aceste autorități au arătat că pot, prin ineficiența și reaua lor voință, să cauzeze un dezastru de proporții și o tragedie națională. Aceleași autorități, poate corupte, poate doar ineficiente, dar extrem de servile companiilor miniere vor aviza folosirea a sute de mii de tone cianură.

Sunt 68 de zăcăminte de aur în România și tot atâtea amenințări cu producerea a 68 de focare cu cianuri. Nu am auzit încă de nici un proiect de minerit respins ferm de autoritățile române. O tonă de cianură costă în jur de 2000 de euro și poate omorî 500.000 de oameni. În schimb, unele autorități județene sau locale aplaudă isteric deschiderea de noi mine la suprafață cu cianuri.

După Lingoul Băsescu și Pontaurul Victor ne-am ales cu un Cianuroloș? Ajunge!

Distribuie acest afiș pe facebook!

Nu-l lăsa pe Cioloș să decidă prin inactivitatea lui cât acid cianhidric vei inhala tu și copii tăi!

articol preluat de pe: facebook.com