(Mihai Goțiu) Final grotesc în Afacerea Roșia Montană: Goldul e în faliment și nu are bani să plătească cheltuielile procesului! Ciolacu, ai curajul să le prelungești licența acestor găinari, ca să-i scoți din foame?

Prăbușirea la Bursă a lui Gabriel Resources a fost urmărită live și comentată intens (și ironic) pe Facebook. Sursa: Kovacs Csongor/Facebook - foto preluat de pe www.romaniacurata.ro

Prăbușirea la Bursă a lui Gabriel Resources a fost urmărită live și comentată intens (și ironic) pe Facebook.

Sursa foto: Kovacs Csongor/Facebookpreluat de pe www.romaniacurata.ro
articol de  Mihai Goțiu, preluat de pe www.romaniacurata.ro

12 martie 2024

 

Final grotesc în Afacerea Roșia Montană: Goldul e în faliment și nu are bani să plătească cheltuielile procesului! Ciolacu, ai curajul să le prelungești licența acestor găinari, ca să-i scoți din foame?

Decapitată la Bursă, cu o pierdere de peste 97,7% într-o singură zi (!), Gabriel Resources e la un pas de faliment! Situație recunoscută oficial, chiar de către companie, într-un comunicat în care anunță că nu are cele aproximativ 10 milioane de dolari pe care tribunalul de arbitraj de la Washington a decis că trebuie să le plătească României, ca și cheltuieli de judecată.

Modul în care încearcă să scape de obligații oferă o imagine finală de un un grotesc incredibil a tot ceea ce a însemnat ”proiectul Roșia Montană”. O uriașă, o monstruoasă minciună, de la un capăt la altul. Adică după ce pretinzi (în fața unui tribunal) că ai investit un miliard de dolari într-un proiect, când ai printre acționari mari miliardari ai lumii ori după ce ai promis garanții de zeci și sute de milioane de dolari pentru ecologizări mamut și administrări ale munților și lacului cu deșeuri (cianuri) pentru zeci de ani, să tragi oblonul pe motiv că n-ai 10 milioane de dolari?

Culmea e că ultima șansă a celor de la Gabriel Resources e Guvernul Ciolacu! Care, prin prelungirea licenței care expiră în această vară, ar putea resuscita valoarea la Bursă a companiei. Ce spuneți, o va face?

Am detaliat, pe România Curată:

- care au fost cele mai mari minciuni legate de proiect;

- la ce valoare a acțiunilor s-a încheiat, azi noapte (în România), tranzacționarea acțiunilor Gabriel Resources la Bursa din Toronto;

- cui i-a aparținut cea mai tupeistă revendicare a victoriei României la Washington (Ciolacu și Boloș se pot ascunde);

- cât datorează compania statului român;

- de ce proiectul minier de la Roșia Montană n-ar putea fi niciodată profitabil pentru statul român;

- cum poate Guvernul Ciolacu să resusciteze acțiunile Gabriel Resources și să o scoată din faliment și ce poți face tu ca să oprești asta!

cititi mai mult pe www.romaniacurata.ro

cititi si;

- Fondatorul afacerii Roșia Montană și misterul banilor din Cipru (Rise Project – 8 aprilie 2015)

- Culisele tranzacției penale în cazul “Roșia Montană” (Rise Project – 24 iunie 2015)

- Afacerea Roșia Montană: excursii în Las Vegas și la Rio pentru funcționarii statului (Rise Project – 14 aprilie 2017)

- Cum a intrat acționarul Roșia Montană în vizorul FBI (Rise Project 24 aprilie 2017)

- Documentele confidențiale ale afacerii Roșia Montană (Rise Project 1 septembrie 2017)

- Rețetele financiare ale miliardarului de la Roșia Montană #PanamaPapers2 (Rise Project 21 iunie 2018)