Miercuri, consultări la Palatul Cotroceni pe tema legilor “Big Brother”

klaus-iohannis-declaratie-octav-ganea

foto – Mediafax
articol – stiri.tvr.ro

Preşedintele Klaus Iohannis se consultă miercuri cu liderii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pe tema legilor Big Brother. Discuţiile pe tema securităţii cibernetice vor începe la ora 10.00, potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, invită miercuri, 6 mai a.c., începând cu ora 10.00, la Palatul Cotroceni, liderii partidelor și formațiunilor politice parlamentare, în vederea unor discuții referitoare la cadrul juridic privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice”, se arată în comunicat.

Ultimele consultări ale şefului statului cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare au avut loc pe 20 aprilie şi au vizat stadiul legislaţiei electorale şi procedurile parlamentare de încuviinţare a cererilor justiţiei.

Acum o săptămână, ministrul pentru Societatea Informaţională, Sorin Grindeanu, a confirmat că se lucrează la punerea în acord a legilor Big Brother cu deciziile Curţii Constituţionale.

“Una dintre ele, cea legată de reţinerea datelor, se află într-un stadiu avansat şi sperăm că în perioada următoare – mai sunt câteva chestiuni de pus la punct – sperăm ca în perioada următoare să putem s-o supunem dezbaterii publice. Este extrem de important să se dezbată public. S-au făcut foarte multe dezbateri inside, înăuntru, cu diverse organisme, inclusiv la nivel de Preşedinţie”, a declarat ministrul.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/