Microsoft dezvăluie ochelarii cu holograme – video

microsoft-dezvaluie-ochelarii-cu-holograme-2935

scienceworld.ro

Microsoft a dezvăluit lumii, un set de ochelari ce suprapune holograme pe lumea reală, menționând că aceștia reprezintă următoarea generație a domeniului calculatoarelor.

Gigantul american a anunțat că dispozitivul HoloLens va putea fi utilizat cu ajutorul sistemului de operare Windows 10.

„Până acum, ne-am cufundat în lumea tehnologiei”, a declarat Alex Kipman, din partea Microsoft, la un eveniment de presă din sediul firmei din statul Washington. „Dar dacă am putea lua tehnologia și să o cufundăm în lumea noastră?”.

Windows Holograph creează imagini tridimensionale în lumea reală, iar persoanele ce poartă setul de ochelari pot manipula obiectele virtuale.

Kipman a spus că a invitat inovatorii din domeniul realității virtuale, incluzându-i pe cei de la Oculus VR, pentru a explora posibilitățile de adaptare la diverse aplicații ale ochelarilor.

„Hologramele ar putea face parte din viața noastră de zi cu zi”, a mai spus Kipman.

Directorul executiv Satya Nadella a descris HoloLens și Windows 10 ca fiind o experiență „uimitoare” ce va deschide un nou tip de interacțiune cu lumea calculatoarelor.

„Ziua de astăzi este o zi mare pentru Windows”, a spus Nadella în timp ce Microsoft făcea o demonstrație a ultimului sistem de operare la sediul din Redmond, Washington.

Forrester Research, companie ce urmărește îndeaproape trendurile industriei, prezice că lumea computerelor cu realitate „amestecată” va prinde până în anul 2020 și va include giganții Google și Apple.

Este probabil ca milioane de oameni să cumpere HoloLens până la finalul anului următor, mai ales dacă Microsoft ia în vizor industria de entertainment, în mod special cea a jocurilor video, conform Forrester.

„Dacă va avea succes, HoloLens va extinde modul în care oamenii interacționează cu mașinăriile, la fel cum interfața pe bază de mouse a făcut-o în anii ’90 și interfațele touch au făcut-o odată cu introducerea iPhone-ului în 2007”, a declarat analistul Forrester James McQuivey.

De asemenea, HoloLens are potențialul de a îmbunătăți în mod radical modul în care operează firmele atunci când vine vorba de colaborări la distanță, training pentru angajați și locurile de muncă ce presupun activități în afara biroului, a mai completat analistul Forrester J.P. Gownder.

Microsoft HoloLens – Transform your world with holograms

articol preluat de pe http://www.scienceworld.ro/