LG OLED, televizorul pe care-l lipesti pe perete!

LG OLED - foto preluat de pe gadgetreport.ro

foto si articol preluate de pe gadgetreport.ro

LG da startul unei noi revolutii tehnologice in sufragerie. Compania a anuntat primul televizor OLED pe care-l lipesti de perete, cu ajutorul unor magneti. In viitor vom avea televizoare pe care le vom rula, ca pe niste suluri de hartie, si pe care le vom taia si amplasa oriunde, ca pe niste stickere.

Televizorul LG OLED ( organic light-emitting diode) are un display de 55 de inchi, de numai 97 mm grosime, cantareste 1,9 kg, si ofera un nivel fara precedent in materie de culori, mai ales de negru, de contrast si unghi de vizualizare, relateaza DigitalTrends.

LG urmeaza sa lanseze o gama larga de astfel de televizoare OLED, de 55, 65, 77 si 99 inch. “Speram sa lansam primele produse in luna iulie sau august”, a declarat Yeo Sang-deog, seful diviziei LG OLED Displays.

Compania spera sa vanda, in acest an, 600.000 de ecrane OLED, iar anul viitor sa creasca productia la 1,5 milioane.

Samsung, Sony si Apple dezvolta, la randul lor, astfel de ecrane insa au ales ca aceste schimbari fundamentale sa le puna in practica treptat, din motive ce tin de politica comerciala.

Pana la urma, sa treci la astfel de gadgeturi inseamna sa renunti la investitiile de miliarde in liniile de productie din prezent si sa investesti in dezvoltarea altora noi. O misiune dificila, pe care gigantii IT&C au ales sa o puna in practica cu pasi de melc.

Cand spunem ca noile ecrane OLED vor aduce o adevarata revolutie, nu exageram cu nimic. Ecranele OLED vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.

Ne vom lua adio de la gadgeturile din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile. Vom avea televizoare la ce dimensiuni vrem, ce vor fi “taiate” in magazin la marimea dorita si pe care le vom aplica pe perete, acasa, ca pe tapet.

Vom avea telefoane, laptopuri si tablete flexibile, pana si sticle cu ecrane OLED pe care vom vedea clipuri video cu detalii despre continutul acestora, sfaturi de sanatate etc.

In 10-15 ani de acum incolo, tehnologia care acum este de top va parea invechita, precum magnetofoanele sau televizoarele cu tub catodic.

articol preluat de pe http://www.gadgetreport.ro/