(Laurenţiu Nicolae) România – Polonia 31 – 22 / Medalii de bronz pentru handbaliste! A șasea oară pe podium la Mondiale

Naționala feminină de handbal pentru CM 2015 - foto:: pagina oficială de Facebook a Federației Române de Handbal"

Naționala feminină de handbal pentru CM 2015
foto:: pagina oficială de Facebook a Federației Române de Handbal

Festivitatea de premiere a echipei naționale de handbal feminin a României

Naționala României a revenit în țară de la Campionatul Mondial


 

România – Polonia 31 – 22 / Medalii de bronz pentru handbaliste! A șasea oară pe podium la Mondiale

articol: Laurenţiu Nicolae – stiri.tvr.ro

20 decembrie 2015

Naţionala feminină a României a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, după ce a dispus categoric de Polonia în finala mică, scor 31 – 22 (15-8), la Herning. Tricolorele fuseseră eliminate de Polonia, vicecampioana mondială, la ediția trecută a CM, în optimile de finală.

Cea mai bună marcatoare a României în meciul de duminică a fost Cristina Neagu, cu 10 goluri din 15 aruncări. De remarcat și prestațiile portarilor Paula Ungureanu (8 intervenții din 24 de șuturi) și Ionica Munteanu (3/9), care au parat, fiecare, și câte o lovitură de la 7 metri.

Festivitatea de premiere – Romania medalie de bronz la CM2015

Posted by FRH – Federația Română de Handbal Official on 20 Decembrie 2015

Naţionala feminină de handbal – campioană mondială în 1956, 1960 şi 1962, şi finalistă în 1973 şi 2005, s-a mai aflat în această fază a competiţiei şi în 1971, 1975, 1993, 1999 şi 2007, când s-a clasat pe locul al patrulea.

Polonia este pregătită de tehnicianul Kim Rasmussen, de la campioana României, CSM București.

Echilibrul partidei s-a rupt după minutul 2, de la scorul de 1-1, când tricolorele au punctat de patru ori fără să primească vreun gol. Apoi, echipa pregătită din martie 2015 de suedezul Tomas Ryde a dominat categoric partida, ajungând să conducă, spre final, și cu 12 goluri diferență (28 – 16 în minutul 53, respectiv 29 – 17 în minutul 55).

La finalul jocului, antrenorul secund Costică Buceschi s-a declarat încântat de evoluția echipei, dar a apreciat că România ar fi trebuit să evolueze în finala mare.

“Sunt foarte fericit, dar şi supărat pentru că noi trebuia să jucăm cealaltă finală. Am arătat că avem un handbal foarte bun, în apărare şi în atac, şi dacă noi treceam de Norvegia acum eram campioane mondiale. Nu e uşor să iei un bronz pentru că noi am plecat cu foarte puţine şanse. Cel mai greu moment a fost cu Danemarca după ce am ratat acel 7 metri din finalul timpului regulamentar. Cel mai mare câştig al României este la mentalitate, pentru mine e total nou ce se lucrează acum la echipa naţională. De când a venit Tomas am reuşit să demonstrăm că avem putere, nu individual, ci putere de grup”, a declarat Costică Buceschi la DolceSport, imediat după meciul cu Polonia.

La rândul său, Cristina Neagu, care a punctat de 63 de ori la acest Campionat Mondial, le-a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă această performanță.

“Este o mare performanţă pentru handbalul românesc, după 10 ani am luat o nouă medalie. Dacă la plecarea de acasă nu ne dădeam foarte multe şanse la podium, vroiam un loc bun pentru accederea la turneele preolimpice, aici am ajuns să jucăm pentru medalie. Sunt mândră şi fericită de fete, de staff, de băieţii care ne-au ajutat, de domnul Radu Cheregi, doctor, preparatori.

Am vorbit cu Cristina Vărzaru şi cu câţiva prieteni, în 2011. Am spus că 2015 va fi anul meu. Mi-a dat Dumnezeu şansa să câştig Liga Campionilor, dar şi o medalie la Campionatul Mondial. Ştiam că turneul final va avea loc în Danemarca. Nu am cuvinte să spun cât de fericită sunt în acest moment”.

Statistica României în finala mică de la CM:

cititi mai mult pe: stiri.tvr.ro


Denmark vs Romania Women’s World Championship Denmark 2015 1/4 Final

16 deccembrie 2015

Danemark vs Roumanie Quart de finale Handball Championnat du monde féminin 2015
Danemarca vs România femeii Campionatul Mondial Danemarca 2015 1/4 Final
Danmark vs Rumænien Kvinder VM Danmark 2015 1/4 Final

articol: youtube.com