Lupte: Alina Vuc, medaliată cu argint la Europenele Under-23 din Polonia

Alina Emilia Vuc

Foto: (c) facebook.com
Articol: AGERPRES (editor: Mihai Țenea)

Sportiva română Alina Emilia Vuc a cucerit medalia de argint în limitele categoriei 48 kg, joi, la Campionatele Europene de lupte Under-23 din orașul polonez Walbrzych, după ce a fost învinsă în finală de rusoaica Nadejda Fedorova (8-4).

În primul tur, Alina Vuc a trecut de turcoaica Evin Demirhan (6-4), în sferturile de finală a învins-o pe franțuzoaica Julie Sabatie (11-0), iar în semifinale a dispus de letona Karalina Tjapko (14-4). Medaliile de bronz au fost cucerite de Vanesa Kaladinskaia (Belarus) și de Evin Demirhan (Turcia).

La cat. 53 kg, titlul a revenit azerei Aliona Kolesnik, învingătoare în finala cu bulgăroaica Evelina Nikolova. Medaliile de bronz au revenit belarusei Zalina Sidakova și ucrainencei Larisa Skobliuk.

În limitele categoriei 60 kg s-a impus finlandeza Petra Olli, învingătoare în finala cu rusoaica Svetlana Lipatova. Medaliile de bronz au fost adjudecate de Oksana Herhel (Ucraina) și Hafize Șahin (Turcia).

Suedeza Fanny Grandin a cucerit aurul la cat. 69 kg, după finala cu Anna Schell (Germania). Rusoaica Tatiana Morozova și Klaudia Sandor (Ungaria) au luat medaliile de bronz.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro/