La ordinea zilei – 3 octombrie 2020

Situația din România - 3 octombrie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 - Grupul de Comunicare Strategică - foto preluat de pe www.facebook.com/ministeruldeinterne

Situația din România – 3 octombrie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

foto preluat de pe www.facebook.com/ministeruldeinterne
articole preluate de pe: www.agerpres.ro;

 

Sărbătorile Zilei de 3 octombrie

Ortodoxe – Sf. Sfințit Mc. Dionisie Areopagitul; Sf. Mc. Teoctist

Greco-catolice – Sf. ep. Dionisie Areopagitul. Fer. Bogdánffy Szilárd

Romano-catolice – Ss. Dionisie Areopagitul; Candida, m.; Ff. Constantin Ignaţiu Bogdánffy, ep. m.; Crescenţiu, pr. m.

 

Situația din România – 3 octombrie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

Până astăzi, 3 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 134.065 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 107.058 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.064 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 533 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 4.947 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 02.10.2020 (10:00) – 03.10.2020 (10:00) au fost înregistrate 32 de decese (18 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

 

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.702 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus). De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 733 au fost declarați vindecați.

 

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 2 octombrie 2020, au fost raportate 3 404 566 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Spania, Franţa, Regatul Unit, Italia, și Germania.

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 2 OCTOMBRIE 2020

CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAȚI*

34.350.717 (+320.794) 1.023.876 (+8.833) 23.953.871 (+181.815)

* conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/
* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 1 octombrie – 2 octombrie 2020
Grupul de Comunicare Strategică
cititi mai mult pe www.facebook.com/ministeruldeinterne

 

Armenia anunţă ‘lupte grele’ în disputata regiune Nagorno-Karabah

Trupele terestre azere au lansat un nou atac la scară largă asupra disputatei regiuni Nagorno-Karabah, potrivit Ministerului Apărării armean, care a vorbit despre “lupte grele”, informează sâmbătă dpa. Trupele azere au avansat asupra regiunii, deţinută de creştini armeni separatişti, atât din nord, cât şi din sud, a precizat ministerul, care a adăugat că trei avioane de vânătoare azere au fost doborâte. Nu a fost posibilă verificarea imediată a informaţiilor din surse independente.

Puterile mondiale au cerut încetarea focului între Azerbaidjan şi Armenia de duminică, când luptele pentru regiune, care este oficial parte a Azerbaidjanului predominant musulman, au erupt din nou. Sursele armene au anunţat numărul morţilor în luptele din regiune, unde locuiesc aproximativ 145.000 de oameni, la peste 200, în timp ce Azerbaidjanul a declarat cel mai recent că 19 civili au fost ucişi şi 60 răniţi.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Opt persoane date dispărute după inundaţiile produse în sudul Franţei

Cel puţin opt persoane au fost date dispărute în sudul Franţei, după o furtună care a provocat inundaţii în jurul oraşului Nisa, capitala departamentului Alpes-Maritimes, conform unui anunţ al autorităţilor locale, transmite sâmbătă Reuters.

Agenţia Meteo France a anunţat că în această regiune au căzut 450 mm de ploaie în ultimele 24 de ore – echivalentul cantităţii de precipitaţii care se înregistrează de obicei în 4 luni în această perioadă a anului.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Revista Presei din 3 octombrie

 

Radio Europa Liberă România: În plină campanie electorală, Donald Trump a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, Belarusul este sancționat de UE, iar Spania și Italia sunt printre țările care iau din nou măsuri pentru prevenirea răspândirii Covid-19 – ce s-a mai întâmplat în lume în ultima săptămână.

 

articole preluate de pe www.agerpres.ro

cititi si:

- Evenimentele Zilei de 3 octombrie în Istorie