La ordinea zilei – 24 martie 2020

24 martie 2020, ora 13:00 - foto preluat de pe www.facebook.com

La ordinea zilei – 24 martie 2020

foto preluat de pe www.facebook.com
articole preluate de pe: www.facebook.com; www.agerpres.ro

 

România în stare de de urgență

24 martie 2020

❗ORDONANȚA MILITARĂ
nr. 3 din 24.03.2020❗

❗Ministrul afacerilor interne emite următoarea❗

Ordonanță militară

Art. 1. – Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;

g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;

i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Art. 2. – Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:
cititi mai mult pe www.unitischimbam.ro

 

 

#Coronavirus #SurseOficiale

Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).

Până astăzi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.
cititi mai mult pe www.facebook.com

 

#Coronavirus: Numărul deceselor creşte din nou în Italia; alte 743 de persoane au murit şi totalul infectărilor atinge 69.176

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Italia a ajuns marţi la 6.820, crescând cu 743 în ultimele 24 de ore, astfel că se infirmă tendinţa scăderii acestuia de la o zi la alta remarcată în ultimele două zile, a anunţat şeful Protecţiei Civile italiene, Angelo Borrelli, potrivit AFP şi EFE.

A continuat creşterea semnificativă şi a numărului cazurilor confirmate, încă 5.249 fiind înregistrate în acest timp, faţă de 4.790 în intervalul de 24 de ore precedent, astfel că numărul total al cazurilor cunoscute de COVID-19 a ajuns în Italia la 69.176.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Coronavirus: 514 noi decese în Spania; numărul total al morţilor a ajuns la 2.696

Spania a raportat marţi un nou record de decese cauzate de coronavirus într-o zi, cu 514 noi morţi înregistraţi în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică bilanţul total la 2.696, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii, potrivit AFP şi Reuters.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

#Coronavirus: Franţa a înregistrat peste 1.100 de morţi şi 2.516 de internaţi la terapie intensivă

Franţa a înregistrat 1.100 de morţi în spitale de la declanşarea epidemiei de Covid-19 şi 2.516 pacienţi care se aflau marţi seara la terapie intensivă, a anunţat directorul general al Departamentului francez pentru Sănătate, Jerome Salmon, informează AFP.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

#Coronavirus: 187 de cazuri în #Ungaria; #Orban anunţă sosirea unui transport de echipamente din China

Bilanţul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 187 în Ungaria, unde epidemia a ajuns la stadiul de transmitere comunitară, a informat marţi site-ul guvernamental koronavirus.gov.hu, preluat de MTI.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

#Coronavirus: #Myanmar raportează primele două cazuri de COVID-19

Doi bărbaţi sosiţi din Marea Britanie şi SUA sunt primii pacienţi cu COVID-19 din Myanmar, una dintre puţinele ţări din Asia care încă nu detectase cazuri cu noul tip de coronavirus pe teritoriul său, relatează EFE. Într-un comunicat publicat luni seară pe pagina sa de Facebook, Ministerul Sănătăţii a informat că primul pacient cu COVID-19, în vârstă de 36 de ani, s-a întors în ţară pe 13 martie din SUA şi este spitalizat în statul Chin, din nord-vest. Al doilea caz, este un bărbat de 23 de ani întors din Marea Britanie la 22 martie şi care a fost internat la Spitalul Waibargi.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

#Coronavirus: Şapte noi decese în #China, creşte numărul cazurilor importate

China a raportat marţi 78 de cazuri de COVID-19, majoritatea contaminări importate din străinătate, provocând temeri legate de un nou val de contagiune, scrie AFP. Pe de altă parte, au fost înregistrate şapte decese, potrivit bilanţului oficial al Ministerului Sănătăţii. Toate au survenit la Wuhan, leagănul pandemiei, unde un nou caz a fost semnalat după cinci zile fără contaminări suplimentare.
cititi mai mult pe wwwb.agerpres.ro

 

#ANM: Avertizări Cod galben de #vânt şi Cod portocaliu de #viscol şi ninsori moderate, până joi seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, noi avertizări Cod galben de vânt puternic, ce vizează în primă fază peste trei sferturi din ţară, respectiv noi atenţionări Cod portocaliu de ninsori moderate cantitativ şi viscol, valabile în judeţe din sud-vestul României, alertele fiind în vigoare, etapizat, până joi seara.

Potrivit meteorologilor, marţi, în intervalul orar 11:00 – 20:00, pe durata Codului galben, în cea mai mare parte a zonei montane, în Dobrogea, Muntenia, Banat, Crişana, local în Oltenia, sud-vestul Moldovei, precum şi în jumătatea sudică a Transilvaniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 75 km/h. În peste trei sferturi din ţară, vremea se va menţine deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

articole preluate de pe: www.facebook.com; www.agerpres.ro
cititi si:
- România în stare de de urgență (16 martie – 14 aprilie 2020);
- Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – Ghiduri pentru Situații de Urgență – GHIDURI COVID-19;
- COVID-19 Ştiri Oficiale
- Harta interactivă Coronavirus COVID-19 România
- Coronavirus – Coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 – COVID-19 – Pandemia de COVID-19 din 2019–2020