La ordinea zilei – 21 aprilie 2020

Prețul petrolului a înregistrat valori negative (20 aprilie 2020) - foto preluat de pe romania.europalibera.org

Prețul petrolului a înregistrat valori negative (20 aprilie 2020)

foto preluat de pe romania.europalibera.org
articole preluate din media on-line

 

Sărbătorile Zilei de 21 aprilie

Ortodoxe – Sfintele Paști. Sf. Sfinţit Mc. Ianuarie, Episcop de Benevent. Sf. Mc. Alexandra împărăteasa

Greco-catolice – A III-a Zi de Paşti. Sf. ep. m. Ianuarie şi cei împreună cu el; Sf. pr. m. Teodor din Perga Pamfiliei

Romano-catolice – Sf. Anselm, ep. înv.

 

Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei (ONU)

La 21 aprilie 2020, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează, pentru a treia oară, Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei. Anul acesta, Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei are loc în plină pandemie de COVID-19. De aceea, ONU a făcut un apel la persoanele cu înclinaţii artistice, imaginaţie şi creativitate să trimită desene, filmări, fotografii şi mesaje de impact prin care să promoveze statul acasă, igiena personală, distanţarea socială, dar şi gândirea pozitivă şi solidaritatea. Materialele astfel strânse pot fi văzute la adresa talenthouse.com. Fiecare dintre acestea poate fi cu uşurinţă transmise, mai departe, pe reţelele de socializare.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Israel – Ziua Amintirii Holocaustului şi a Eroismului

Israel comemorează cei 6 milioane de evrei care au fost ucişi în timpului Holocaustului. Ziua Amintirii din Israel a început la apusul soarelui, relatează BBC. Anul acesta, dat fiind contextul epidemic, ceremoniile sunt organizate cu respectarea interdicţiei pentru adunările publice. O ceremonie de stat a fost organizată fără invitați. Marţi, la prânz, sirenele vor suna în tot Israelul. Locuitorii au primit permisiunea să iasă pe balcoane.
articol preluat de pe www.europafm.ro
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

Orban – de Ziua Amintirii Holocaustului: Contextul actual ne face să conştientizăm că viaţa e bunul cel mai de preţ

 

 

Situația din România – 21 aprilie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

Până astăzi, 21 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.242 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 482 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, au decedat.

GCS: Încă 9 persoane infectate cu noul coronavirus au murit; România a depăşit pragul de 500 de decese

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 306 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 245 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.372 de persoane. Alte 41.136 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 101.552 de teste.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 947 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus). De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 62 de cetățeni români aflați în străinătate, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 20 aprilie 2020, au fost raportate 947.693 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

ŢARA
CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAŢI*

Italia 178.972 (+3.047) / 23.660(+433) / 48.877 (+1.822)
Spania 195.944 (+4.218) / 20.453(+410) / 80.587 (+3.230)
Franţa 112.606 (+785) / 19.718(+395) / 38.037 (+849)
Germania 141.672 (+1.775) / 4.404(+110)/ 95.200 (+7.200)
Regatul Unit 120.067 (+5.850) / 16.060(+596) / 446 (+9)

Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (https://www.ecdc.europa.eu/en)

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 20 APRILIE 2020

CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAȚI*

2.355.853 (+74.130) /164.656 (+5.145)/ 651.503 (+26.502)

* conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/
* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 19-20 aprilie 2020
cititi mai mult pe www.facebook.com

Situația din România - 21 aprilie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 - Grupul de Comunicare Strategică - foto preluat de pe www.facebook.com

Situația din România – 21 aprilie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică – foto preluat de pe www.facebook.com

 

Coronavirus: Olanda a înregistrat 729 de cazuri noi de infectare

Numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus din Olanda a crescut cu 729, până la 34.134 de persoane, conform unui anunţ făcut marţi de autorităţile din domeniul medical. Conform noului bilanţ, în Olanda s-au înregistrat în ultimele 24 de ore şi 165 de noi decese puse pe seama coronavirusului.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Coronavirus: Numărul de contaminări a depăşit în Rusia pragul de 50.000

Numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus a depăşit în Rusia pragul de 50.000, ajungând marţi la 52.700, o creştere cu peste 1.800% comparativ cu 1 aprilie, potrivit statisticilor oficiale zilnice, informează dpa. Mai mult de 450 de oameni au murit în Rusia în urma complicaţiilor legate de COVID-19, cu circa 10% dintre decese înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat serviciul federal de monitorizare.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Prăbușire istorică a prețului petrolului la valori negative

Pentru prima oară în istorie, indicele de referință al petrolului din Statele Unite a coborât luni seară la valori negative ca urma a scăderii cererii pe fondul pandemiei de coronavirus și a capacității de stocare insuficiente. Practic, la momentul respectiv cumpărătorii erau cei care primeau bani de la producători pentru a le achiziționa petrolul. Potrivit AFP, la sfârșitul unei sesiuni infernale, un baril de petrol listat la New York pentru livrare în luna mai s-a încheiat luni, pentru prima dată, sub zero dolari.

Prețurile petrolului au ajuns până la -37,63 dolari barilul, acesta fiind cel mai scăzut nivel din momentul în care NYMEX a deschis tranzacțiile futures pe petrol în 1983. De prăbușirea prețurilor a profitat președintele american Donald Trump care a cumpărat 75 de milioane de barili cu scopul de a umple rezerva strategică a SUA. „Ne umplem rezerva strategică de petrol şi ne gândim să punem până la 75 de milioane de barili în rezerve, ceea ce le va umple“, a declarat preşedintele în cursul briefingului cotidian de presă privind pandemia de COVID-19.
cititi mai mult pe romania.europalibera.org

Bursele europene afectate de prăbuşirea preţului petrolului

 

Numele lui Raed Arafat apare pe documentele de cumpărare de măști de protecție supraevaluate pentru COVID-19. El ceruse recent imunitate la achizițiile medicale

Firma unei bucătărese din Giurgiu a cîștigat una dintre primele licitații derulate de ONAC sub stare de urgență. Pentru 1,75 milioane de măști FFP2 statul plătește 28 de lei pe bucată, un preț între de două și de patru ori mai mare față de cel indicat de ofertele depuse de firme la licitațiilor ulterioare, dar pe care statul le-a anulat. Libertatea publică azi un document care arată că numele lui Raed Arafat apare în toate dosarele de achiziție ca ”persoană cu funcție de decizie în procedura de atribuire”. Răspunsul lui Arafat pentru Libertatea a fost ”Eu nu particip la proceduri sau la evaluări” Guvernul Orban a repartizat sute de milioane de euro pentru achizițiile de echipamente medicale, imediat după declararea stării de urgență.
cititi mai mult pe www.libertatea.ro

 

Felia interlopă din afacerea cu măști (articol din 15 aprilie 2020)

Întâi a lucrat cu rakeții din Clanul Sportivilor, apoi a monitorizat achizițiile din ministerul condus de Ludovic Orban, iar acum importă măști și combinezoane medicale turcești de la activiștii politici ai lui Erdogan. O cheamă Simona Ciulavu și, între timp, s-a combinat romantic și financiar cu unul dintre cei mai controversați polițiști români: fostul comisar Petru Pitcovici, anchetat în trei dosare de trafic. Două cu droguri și unul cu influență. Condamnată în trecut pentru activități interlope, femeia a preluat o firmă inactivă exact când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) declara pandemia de coronavirus, iar câteva zile mai târziu intermedia deja o comandă în numele Unifarm, marcând un profit de sute de mii de euro.
cititi mai mult pe www.riseproject.ro

 

Poate Curtea Constituțională să desființeze starea de urgență?

În eventualitatea în care ar admite o sesizare împotriva măsurilor de combatere a pandemiei, Curtea Constituţională va putea stabili, cel mult, ca, pe viitor, astfel de măsuri să fie luate după o altfel de procedură, dar nu poate desfiinţa măsurile deja adoptate şi puse în practică. Mai mulţi teoreticieni şi practicieni ai dreptului au început să pună la îndoială constituţionalitatea modului în care sunt reglementate măsurile dispuse în stare de urgenţă pentru limitarea şi combaterea covid-19, măsuri care implică restrângerea exercițiului unor drepturi şi libertăţi.
cititi mai mult pe www.apador.org

 

Lumea, în zorii unui ”deceniu decisiv” pentru libertatea presei, potrivit RSF

Următorii zece ani vor constitui, fără îndoială, “un deceniu decisiv” pentru libertatea presei, criza sanitară actuală amplificând numeroasele dificultăţi economice, politice, precum şi lipsa de încredere de care suferă acest sector, trage un semnal de alarmă “Reporteri fără frontiere” (Reporters sans frontieres, RSF), care a publicat marţi clasamentul mondial cu privire la libertatea presei în lume pentru anul 2020, potrivit AFP. În acest clasament, România ocupă locul 48 dintr-un total de 180, situându-se între Senegal şi Guyana, în scădere cu un loc faţă de anul trecut când se clasase pe poziţia a 47-a.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Migranţii ilegali, soluţia guvernului italian pentru a suplini lipsa lucrătorilor europeni în agricultură în urma coronavirusului

Guvernul de la Roma intenţionează să regularizeze situaţia a mii de migranţi ilegali pentru a suplini astfel lipsa forţei de muncă în agricultură în urma pandemiei de coronavirus, a confirmat marţi ministrul italian de interne, Luciana Lamorgese, relatează agenţia EFE.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

#Siria: Apărarea antiaeriană a doborât rachete israeliene (#Sana)

Apărarea antiaeriană a armatei siriene a intrat în acţiune marţi după tiruri de rachete ale “aviaţiei israeliene” împotriva unor ţinte din centrul Siriei, a transmis agenţia oficială de presă siriană Sana, notează AFP. Agenţia nu a precizat natura poziţiilor vizate în cursul serii în provincia Homs, dar a informat că “apărarea antiaeriană a doborât un număr de rachete înainte de a-şi atinge ţinta”.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Franţa: Tulburări şi acte de vandalism în suburbiile Parisului (media)

Grupuri de tineri au incendiat tomberoane şi au dat foc artificiilor în mai multe suburbii ale Parisului, relatează marţi mass-media din Franţa despre o nouă noapte de tulburări pe fondul restricţiilor impuse de autorităţi din cauza epidemiei de coronavirus, dar care ameninţă fragila pace socială în zone sărace, informează Reuters. Posturile de televiziune BFM TV şi C News au transmis imagini cu artificii lansate în zone precum Villeneuve-La-Garenne, Aulnay-sous-Bois şi Asnieres, în timpul intervenţiei poliţiei anti-revoltă, în timp ce agenţia France Presse a relatat despre incendierea de tomberoane.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

SUA: Trump anunţă că va suspenda temporar imigraţia pentru a proteja locurile de muncă

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că va suspenda temporar imigraţia către Statele Unite printr-un ordin executiv pentru a proteja locurile de muncă ale americanilor în contextul epidemiei provocate de noul coronavirus, transmit AFP, Reuters şi dpa. ‘În lumina atacului din partea Inamicului Invizibil, ca şi a nevoii de a proteja locurile de muncă ale Marilor noştri Cetăţeni Americani, voi semna un Ordin Executiv pentru suspendarea temporară a imigraţiei în Statele Unite’, a transmis preşedintele american pe Twitter.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Facebook confirmă planurile pentru criptomoneda Libra: Un sistem cu euro, lire sterline, dolari digitali (articol din 17 aprilie 2020)

Facebook regândește planurile pentru propria criptomonedă ― Libra ― și intenționează să lanseze mai multe criptomonede stabile (stablecoins) — fiecare dintre acestea fiind susținută de o monedă fiat, precum dolarul, euro sau lira sterlina, potrivit actualizărilor din ghidului emis de Asociația Libra. Noile informații confirmă știrile apărute în presa internațională la începutul lunii martie. Facebook a regândit sistemul de plăți după ce autoritățile de reglementare din Europa și Statele Unite au anunțat în repetate rânduri că nu vor permite lansarea monedei digitale pe piață, iar mai mulți susținători ai proiectului s-au retras din Asociația Libra.
cititi mai mult pe www.startupcafe.ro

 

Coronavirus: Concertul special ”One World: Together At Home”, vizionat de aproape 21 de milioane de americani

Aproape 21 de milioane de americani au vizionat concertul special “One World: Together At Home”, difuzat pe plan global sâmbătă seară şi organizat în beneficiul angajaţilor aflaţi în prima linie a frontului de luptă împotriva pandemiei de coronavirus, au anunţat luni reprezentanţii companiei Nielsen, citaţi de Reuters. Potrivit Nielsen, acest show cu o durată de două ore, ce a inclus apariţii şi interpretări din locuinţele lor ale mai multor vedete de prim rang din industria de showbiz, precum Taylor Swift, Lady Gaga, The Rolling Stones, Oprah Winfrey şi Beyonce, a fost transmis de 26 de posturi de televiziune americane.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Săptămâna Shakespeare – la Teatrul Bulandra

Săptămâna Shakespeare va fi marcată online la Teatrul Bulandra, ocazie cu care vor fi prezentate, pe pagina oficială de Facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro, producţii de neuitat din repertoriul teatrului, informează un comunicat transmis AGERPRES. Până pe 26 aprilie, pe pagina oficială de Facebook a teatrului vor fi prezentate, cu fotografii şi informaţii, 23 de spectacole pe texte de Shakespeare puse în scenă la Teatrul Municipal Bulandra, în perioada 1947 – 2020.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Spectacolul ”La ţigănci” în regia lui Alexander Hausvater, joi, pe site-ul Teatrului Odeon

Teatrul Odeon continuă seria “Marilor spectacole@odeon” cu transmisia prin livestreaming pe pagina de Facebook a spectacolului “La ţigănci” după Mircea Eliade, regia Alexander Hausvater. Filmarea, care va fi transmisă joi, de la ora 18,00, a fost realizată în 2003, când s-au sărbătorit zece ani de la premieră, potrivit unui comunicat al Teatrului Odeon transmis AGERPRES.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Coronavirus: OMS spune că, în prezent, nu este posibil să fie stabilită sursa precisă a COVID-19

#Coronavirus: 1.433 de morţi în SUA în 24 de ore (Johns Hopkins)

Canada: Bilanţul atacului armat de duminică urcă la 18 morţi

Judo: Matsushita Saburo, fost membru al Comitetului Olimpic Japonez, a decedat la 84 de ani, bolnav de coronavirus

Israel: Netanyahu şi Gantz au semnat acordul pentru un guvern de uniune naţională

Celebrul fotograf american Peter Beard a fost găsit decedat

#RevistaPresei din 21 aprilie

 

articole preluate din media on-line
cititi si:
- Evenimentele Zilei de 21 aprilie în Istorie
- România în stare de de urgență
- Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – Ghiduri pentru Situații de Urgență – GHIDURI COVID-19;
- COVID-19 Ştiri Oficiale
- Harta interactivă Coronavirus COVID-19 România
- Coronavirus – Coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 – COVID-19 – Pandemia de COVID-19 din 2019–2020