La ordinea zilei – 16 iulie 2020

Situația din România - 16 iulie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 - Grupul de Comunicare Strategică - foto preluat de pe www.facebook.com

Situația din România – 16 iulie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

foto preluat de pe www.facebook.com
articole preluate de pe www.agerpres.ro

 

Sărbătorile Zilei de 16 iulie

Ortodoxe – Sf. Sfinţit Mc. Atinoghen cu cei 10 ucenici ai lui; Sf. Mc. Iulia

Greco-catolice – Sf. m Atinoghen şi cei 10 discipoli; Sfânta Fecioară Maria, Regina Carmelului

Romano-catolice – Sf. Fc. Maria de pe Muntele Carmel

Ziua MAI

 

DIICOT – dosar ’10 august’: Complicitate morală a protestatarilor paşnici; victimele colaterale nu au fost şi inocente

DIICOT susţine, în ordonanţa de clasare a dosarului ”10 august”, că a existat o complicitate morală a protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei, care nu s-au delimitat de cei care au exercitat violenţe asupra forţelor de ordine, ci chiar s-au amuzat.

Mai mult, DIICOT spune că nu toate “victimele colaterale” ale violenţelor din Piaţa Victoriei au fost şi “victime inocente”. În documentul întocmit de DIICOT, prin care şefii Jandarmeriei au fost exoneraţi de orice vină pentru intervenţia în forţă împotriva oamenilor prezenţi în Piaţa Victoriei, procurorii spun că, după ora 16,00, o parte dintre manifestanţi au exercitat acţiuni violente asupra dispozitivului de jandarmi, în care au aruncat cu sticle şi pietre.

Procurorii arată că încercarea jandarmilor de a-i extrage din mulţime pe cei violenţi a înregistrat un eşec, mai ales din cauza atitudinii protestatarilor paşnici.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Robert Negoiţă anunţă lansarea Partidului Bucureşti 2020

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a anunţat joi lansarea Partidului Bucureşti 2020. “Astăzi lansăm un partid nou. Îl anunţăm azi. (…) Este un moment de cotitură. Avem nevoie de un restart în România în general, iar în Bucureşti în mod special“, a precizat Negoiţă, într-o conferinţă de presă. Acesta a reafirmat că nu se mai regăseşte în PSD, formaţiune politică a cărei ”reformare rămâne un deziderat perpetuu”.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

CJUE: România şi Irlanda, obligate la plata unei sume forfetare în cuantum de 3 milioane de euro şi, respectiv, de 2 milioane de euro

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a amendat joi România şi Irlanda cu 3 milioane de euro şi respectiv cu 2 milioane de euro pentru întârzierea şi aplicarea incompletă a Directivei privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanţării terorismului, a informat instituţia într-un comunicat.

Astfel, România este obligată la plata unei sume forfetare în cuantum de 3 milioane de euro, în timp ce Irlanda are de achitat 2 milioane de euro.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Situația din România – 16 iulie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate.

Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 15.07.2020 (10:00) – 16.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 decese (14 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

18 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 777 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 906.015 teste.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.146 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus). De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 157 au fost declarați vindecați.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 15 iulie 2020, au fost raportate 1.596.917 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.

ŢARA
CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAŢI*

Regatul Unit 291.373 (+1.240) 44.968 (+138) 1.386 (+1)
Spania 256.619 (+666) 28.409 (+3) 150.376 -
Italia 243.344 (+114) 34.984 (+17) 196.016 (+575)
Franţa 172.377 – 30.029 – 78.945 (+223)
Germania 199.726 (+763) 9.071 (+7) 186.000 (+900)

Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CEPCB) (https://www.ecdc.europa.eu/en)

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 15 IULIE 2020

CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAȚI*

13.299.163 (+219.945) 578.319 (+5.657) 7.559.457 (+160.147)

* conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/
* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 14 – 15 iulie 2020
* CEPCB precizează că actualizările la nivel național sunt publicate pe coordonate diferite de timp și procesate ulterior, ceea ce poate genera discrepanțe între datele zilnice publicate de state și cele publicate de CEPCB.
Grupul de Comunicare Strategică
cititi mai mult pe www.facebook.com/ministeruldeinterne

 

Bulgaria: Noi proteste după ce prim-ministrul refuză din nou să demisioneze

Protestele la Sofia împotriva prim-ministrului bulgar Boiko Borisov şi guvernului său au fost reluate miercuri noapte, la câteva ore după ce el a respins cererea şefului statului Rumen Radev ca premierul şi cabinetul său să demisioneze, informează joi dpa.

Mii de demonstranţi au cerut din nou ca Borisov şi cabinetul său să demisioneze, acuzând guvernul de coaliţie de centru-dreapta de “corupţie”. De asemenea, ei cer demisia procurorului general.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Turcia: Şapte morţi în prăbuşirea unui avion de recunoaştere în estul ţării

Şapte membri ai serviciilor de securitate au fost ucişi în accidentul unui avion de recunoaştere prăbuşit în provincia Van din estul Turciei, a anunţat agenţia de presă de stat Anadolu, preluată de Reuters şi France Presse, citând un anunţ făcut joi de ministrul de interne.

“Avionul de recunoaştere” s-a prăbuşit în provincia Van, a precizat Anadolu, citându-l pe ministru. Guvernatorul provinciei a adus un omagiu pe Twitter celor şapte “eroi” şi a transmis condoleanţe familiilor lor. O anchetă a guvernului este în curs de desfăşurare, a adăugat el.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Israel: Netanyahu anunţă acordarea unei sume forfetare tuturor cetăţenilor pe fondul crizei

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat miercuri că toţi cetăţenii vor primi o sumă forfetară, ce va fi acordată o singură dată, pentru atenuarea crizei economice provocate de pandemie, transmite joi dpa.

Familiile cu un singur copil ar urma să primească în jur de 510 de euro (580 de dolari), cele cu doi copii – circa 640 de euro, iar cele cu trei copii sau mai mulţi – aproximativ 770 de euro, le-a declarat Netanyahu reporterilor. Pentru persoanele singure, suma va fi de circa 190 de euro.

Lucrătorii independenţi au primit deja până la 1.900 de euro în ultimele zile. Injecţia financiară suplimentară pentru toţi cetăţenii este acum un ”pas suplimentar”. Criticii spun că măsura este una populistă, menită să calmeze protestele legate de politicile antiepidemie. Dată fiind criza financiară care ia amploare în Israel, măsura este o cheltuială periculoasă, avertizează ei.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Indonezia – Bilanţul victimelor provocate de viituri a crescut la 29

Bilanţul victimelor provocate de viituri în provincia indoneziană Sulawesi de Sud a crescut la 29, a informat joi un responsabil local, potrivit DPA. Echipele de salvare caută încă 15 persoane care lipsesc de trei zile după ce ploile abundente au provocat viituri în districtul Luwu de Nord, a declarat Endro Yudo Waryono, un responsabil din cadrul Agenţiei locale de protecţie civilă.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

CEDO: Ungaria trebuie să le permită cetăţenilor străini să-şi schimbe genul

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis joi că Ungaria a încălcat drepturile unui bărbat transgender iranian prin faptul că a refuzat schimbarea numelui şi genului înregistrate oficial, informează dpa.

CEDO a notat că bărbatul respectiv fusese născut femeie în Iran în anul 1987, dar a afirmat că s-a identificat drept bărbat de la o vârstă timpurie. El a primit azil în Ungaria în anul 2015 întrucât a fost persecutat în Iran din cauza identităţii sale de gen.

Totuşi, atunci când a solicitat în anul următor schimbarea numelui şi genului oficiale, autorităţile i-au comunicat că nu există nicio procedură pentru a face acest lucru în cazul refugiaţilor.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

articole preluate de pe www.agerpres.ro

cititi si

- Evenimentele Zilei de 16 iulie în Istorie