La mulți ani “Uniți Salvăm”!

Comunitatea Uniți Salvăm - foto - facebook.com/comunitateaunitisalvam

foto si articol – facebook.com/comunitateaunitisalvam

Azi se împlinesc doi ani de la debutul celor mai ample proteste de stradă din istoria recentă a României. Zeci de mii de oameni, în zeci de orașe, zi de zi – apoi la fiecare sfârșit de săptămână timp de 3 luni, au mărșăluit zeci de km pentru a transmite un mesaj.

Uniți Salvăm - foto - Cristian Vasile

Uniți Salvăm – foto – Cristian Vasile

”Nu corporația face legislația!” rămâne, din păcate, la fel de actual. Iar atunci când corporația este împiedicată să facă legea – cum a fost cazul RMGC (sau Holzindustrie Schweighofer, în cazul codului silvic) recurge la mecanisme de arbitraj paralele instanțelor din țările în care operează.

La 2 ani de la eșecul legii dedicate exploatării minieră cu cianuri de la Roșia Montană, compania a dat România în judecată și pretinde miliarde de dolari despăgubiri pentru că nu și-a putut implementa un proiect ilegal și criminal.

Peste încă 2 ani ne vom putea afla însă în situația de a privi cu neputință cum orice altă companie va avea libertatea să procedeze la fel! Asta pregătește #‎TTIP, asta pregătesc toate tratatele ”de liber schimb” care se negociază acum în secret de către Comisia Europeană și grupurile de lobby ale corporațiilor.

Pericolul este real așa cum era și în urmă cu doi ani. Așa cum ne-am mobilizat în 2013 va trebui să o facem din nou pentru a ne apăra de data aceasta de un asalt mult mai extins și mai pervers.

Nu lăsa garda jos pentru că în acest moment corporațiile lucrează de zor ca TU să nu te mai bucuri de mare parte din drepturile și libertățile pe care azi le ai!

Nu uitați că și în 2013 ni se spunea că zarurile sunt aruncate, că nu putem face nimic, că e prea mare corupția și cetățenii nu au un cuvânt de spus. Am dovedit că nu este așa, haideți să o dovedim din nou! Luați atitudine, informați-vă și spuneți NU TTIP!

Semnați petiția și dați de veste mai departe, pentru că ne privește pe toți! www.de-clic.ro

articol preluat de pe https://www.facebook.com/comunitateaunitisalvam

Uniti Salvam, Rosia Montana! Prima luna de proteste

sursa: https://www.youtube.com