(Gheorghe Piperea) Scrisoare deschisa adresata Primului Ministru desemnat, Dacian Cioloș

foto: ro.wikipedia.org

Scrisoare deschisa adresata Primului Ministru desemnat, Dacian Cioloș

Stimate dle Ciolos, va solicit public sa retrageti de urgenta propunerea dvs ca demnitatea de Ministru de Justitie al Romaniei sa fie incredintata doamnei Cristina Guseth.
Noi toti asteptam de la dvs, pina ieri, un guvern de tehnocrati.
Un tehnocrat pe postul de Ministru al Justitiei nu inseamna doar un jurist, ci un jurist cu temeinica pregatire si inalta experienta profesionala in domeniul Justitiei.
Doamna Cristina Guseth poate ca detine competente inalte in electronica sau in activitatile non-guvernamentale, dar cu certitudine nu are competentele necesare unui Ministru al Justitiei.
A propune la Justitie un electronist este ca si cind ai mandata un jurist sa construiasca si sa gestioneze sistemul control prin telemetrie al sondei spatiale Pioneer.
Stimati prieteni de pe Facebook, dati share acestui apel public. Poate ca reusim, impreuna, sa il ajutam pe dl Ciolos sa evite un precedent periculos pentru statul de drept.
PS Aud ca presa nu a fost primita in sala la audierile dlor Motoc si Comanescu. Nu stiam ca elementele de structura ale unei viitoare demnitati de ministru sunt secrete de stat. Ce ne ascundeti dle Ciolos?

Gheorghe Piperea

16 noiembrie 2015

articol preluat de pe: facebook.com
foto: ro.wikipedia.org

 

Gheorghe Piperea - foto: facebook.com

Gheorghe Piperea – foto: facebook.com

Gheorghe Piperea (n. 1 martie 1970, Singureni, Giurgiu, România) este un avocat și profesor de drept comercial care activează în București, România. În perioada 1994-1996, Gheorghe Piperea a fost judecător la Judecătoria Sectorului 1 din București, iar din 1996 este membru al Baroului București.
În 2005 a devenit doctor in drept al Universității din București si al Universității Paris I – Pantheon.
În ultimii ani a fost inițiatorul unor mari procese colective desfășurate în țara sa, fiind cunoscut în special pentru procesele intentate unor bănci comerciale pentru comisioane abuzive introduse în contractele de creditare.