Fed Cup: Alexandra Dulgheru a învins-o pe Abanda, iar România s-a calificat între cele mai bune opt echipe din lume

alexandra-dulgheru-afp

foto – Mediafax
articol – Adrian Petculescu – Mediafax

Jucătoarea Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, a învins-o, duminică, pe Francoise Abanda, 260 WTA, aducând României punctul victoriei în întâlnirea cu Canada, scor 3-1, şi calificarea pentru prima dată din 1981 între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, în Grupa Mondială a Fed Cup.

Dulgheru s-a impus, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, după un meci care a durat două ore şi 11 minute.
România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.

“Sunt foarte bucuroasă. Andreea Mitu a făcut un meci mare. Am fost foarte obosită, am încercat să cred, am zis să am totul. E o suprafaţă ciudată, Abanda e o jucătoare bună, e nu e rea deloc… A fost un moment când nu simţeam bine jocul, asta e, am zis să lupt până la capăt. Am zis că voi câştiga dacă am mai multă răbdare ca ea şi dacă nu, aia e. E o suprafaţă rugoasă. Mă bucur că nu am dat în arbitru, Abanda era ca un pereţel, trebuia să schimb ritmul. Am schimbat tricoul, trebuia, era ud. Merităm să fim în Grupa Mondială, restul vedem mai departe. Fed Cup îmi dă aripi, am câştigat două meciuri, ajung acasă, abia aştept”, a declarat Dulgheru, la Dolce Sport.

Tot duminică, Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa tricoloră în avantaj, scor 2-1, în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei.

Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, în primul meci al întâlnirii dintre Canada şi România.

În a doua partidă, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, tot sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel că România a egalat, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada, după prima zi.

România va evolua în 2016, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, alături de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorţi.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro