Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Ei cu hoții, noi cu toții! (10 decembrie 2017)

decembrie 10, 2017 @ 18:00 - 23:55

Ei cu hoții, noi cu toții! (10 decembrie 2017)

foto si articol preluate de pe www.facebook.com

9 decembrie 2017

 

Organizat de :

600000 pentru Rezistenta
Insistam
Platforma România 100
Inițiativa România
Asociatia Civica ProFest
Geeks for Democracy
Evoluție În Instituție
Declic
Uniți Salvăm
Corupția ucide
Institutul pentru Politici Publice

Chemare la proteste de amploare. A început dictatura hoției.
Chemam lumea din Romania, diaspora să vină la București, din toată țara!

Întreaga națiune a fost ieri martora uneia dintre cele mai dezgustătoare acțiuni politice din ultimii ani. Într-o zi care ar fi trebuit să fie un moment de reflecție istorică și de unitate, dar și de aducere aminte a ororilor, lipsei de libertate și sărăciei care au urmat dictaturii, corupției și domniei bunului plac, Parlamentul, prin PSD, ALDE și UDMR, a început readucerea justiției sub control politic prin adoptarea modificărilor la legea 303 și legea ANI.

Dacă proiectul de modificare a statutului magistraților devine lege, independența procurorilor va fi eliminată, judecătorilor și procurorilor li se vor îngrădi dreptul la critică și cel la liberă exprimare, magistrații vor putea fi anchetați de comisii parlamentare, iar magistrații trimiși în judecată vor putea continua să judece și să “împartă dreptate”. La fel, dacă proiectul de modificare a legii ANI va trece de Parlament, zecilor de parlamentari care au folosit bani publici să-și plătească ilegal rudele li se vor șterge cu buretele interdicțiile aplicate de ANI și confirmate de instanțe.

Este începutul dictaturii hoției în România și e doar o chestiune de timp până când se vor decide dosare penale la partid, ca pe vremea Rodicăi Stănoiu și a lui Adrian Năstase, furtul din banii noștri va redeveni normă acceptată și nepedepsită a comportamentului politic, iar hărțuirea magistraților independenți va fi un fapt cotidian. Noi toți vom continua să sărăcim și să trăim într-o țară fără spitale, fără școli sau autostrăzi, în care fiecare dintre noi este bătaia de joc a unor autorități publice abuzive, incompetente și corupte.

Am privit, tot ieri, cu indignare și stupefacție, scenele din Camera Deputaților, în care abuzurile majorității PSD au transformat ceea ce trebuia să fie o dezbatere parlamentară într-un șir de intimidări și cenzură a Opoziției. Imposibilitatea de a depune amendamente, imposibilitatea de a vorbi la microfon sunt scene care aparțin regimurilor autocratice și cu tendințe dictatoriale, nu unei democrații precum dorim să fie România.
Parlamentul trebuie să fie un loc de dezbatere, nu o mașină de vot în mâna unui lider de partid.
Nu vom sta și accepta repetarea istoriei. Dictatura nu se instalează într-o zi sau peste noapte, nu există anunț oficial de instalare a dictaturii. Fiecare zi în care tăcem și închidem ochii la restrângerea drepturilor noastre, a libertăților individuale, a democrației, a independenței justiției și domniei legii ne îndepărtează de lumea democratică în care am intrat cu atâtea sacrificii.

Nu avem voie să acceptăm întoarcerea în trecutul întunecat al României. Duminică, 10 decembrie 2017, ora 18.00, vom ieși în stradă din nou. Vă chemăm, dragi cetățeni ai României, din București și din provincie în Piața Victoriei din București. Toți cei care nu au posibilitatea de a veni în București să iasă în fiecare oraș în care trăiesc și își cresc copiii. Haideți să ne apărăm dreptul la libertate și demnitate, drept atât de greu câştigat. Maşina de vot PSD, ALDE, UDMR continuă să ne macine libertatea, pe care noi avem datoria să o apărăm pentru noi și pentru copiii noştri.

Asociația Aradul Civic
Acțiunea Civică Galați
Alba Iulia Civică 
Asociația Civică ProFest
#activAG - Pitești
CIVICA Iaşi
Civism Mureș
Comunitatea Curățăm Galațiul 
Corupția Ucide
Cuza Vrea Dreptate Iași
Declic
Diaspora Franța solidară cu România
Evoluție în Instituție
Geeks For Democracy
Grupul Civic #Insist
Inițiativa România
Institutul pentru Politici Publice
Oradea Civică
Platforma România 100
Procivic Baia Mare
Rădăuțiul Civic
#Rezist Birmingham WMW
#Rezist Bacău
#Rezist Constanța
#Rezistam Düsseldorf
#Rezist Liguria
#Rezist Milano
#Rezist München
#Rezist Râmnicu Vâlcea
#Rezist Zürich
#REZISTENȚA
România Vie
Ștafeta Steagului U.E.
Timișoara Civică
Tulcea #rezistă
Umbrela AntiCorupție Cluj
UnitiSalvam
Valea Jiului Society
VedemJust

articol preluat de pe www.facebook.com

Detalii

Data:
decembrie 10, 2017
Timp:
18:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Etichete Eveniment:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/161767657770468/

Locaţie

Guvernul României
Palatul Victoria, Piaţa Victoriei nr. 1, Sector 1, București, 011791 România
+ Harta Google
Website:
http://www.gov.ro/

Organizator

600000 pentru Rezistenta, Insistam, Platforma România 100, Inițiativa România, Asociatia Civica ProFest, Geeks for Democracy, Evoluție În Instituție, Declic, Uniți Salvăm, Corupția ucide, Institutul pentru Politici Publice

Lasa un comentariu