DNA cere încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu

ion-och

foto si articol – b1.ro

DNA cere arestarea lui Ion Ochi

Direcția Națională Anticorupție a cerut Camerei Deputaților încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, informează B1 TV.

Deputatul PSD este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu în perioada în care a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, în 2011.

De asemenea, Ion Ochi este suspectat și de aprobare de contracte cu dedicație.

Mai exact este vorba de o societate pe care deputat-o a ajutat-o să câștige un contract cu statul pentru reabilitare de drumuri.

Procurorii estimează că firma respectivă a obținut foloase necuvenite de 2 milioane de lei, acesta fiind și suma cu care ar fi fost prejudiciat CJ Brasov.

În comunicatul DNA se mai arată că deputatul PSD “a pretins omului de afaceri ca materialele necesare (agregate minerale) să fie achiziționate de la firma pe care o administra în fapt, lucru care s-a și întâmplat ulterior. Mai mult, plățile către această firmă, totalizând 490.000 lei, au fost făcute doar după ce societatea inculpatului Nică Cristian Dorin a primit banii de la CJ Brasov.”

articol preluat de pe https://www.youtube.com