Cumpărături la ușa ta

Cumpărături la ușa ta - foto preluat de pe www.facebook.com/CumparaturiLaUsaTa

Cumpărături la ușa ta

foto preluat de pe www.facebook.com/CumparaturiLaUsaTa
articol preluat de pe g4d.ro

 

Ce este “Cumpărături la ușa ta”?

Ne-am mobilizat rapid să-i ajutăm pe cei care nu se pot deplasa pe durata epidemiei Coronavirus/COVID-19.

Cumpărături la ușa ta este o inițiativă voluntară care livrează la domiciliu persoanelor în vârstă sau nedeplasabile pachete de alimente de strictă necesitate, pentru ca mult mai mulți oameni să poată rămâne acasă, în siguranță. Ne găsiți la numărul de telefon 0727030303 între orele 8 și 21.

Inițiator: Marian Radună. Link comunicat de presă.

 

Cât costă?

Serviciile noastre sunt disponibile în București și județul Ilfov și sunt gratuite dar costul cumpărăturilor se achită la livrare voluntarilor, conform bonului de casă. Transportul și logistica sunt gratuite, iar toți cei implicați sunt voluntari.

 

Cum pot să ajut?

Avem mare nevoie de:

1.Voluntar pentru call-center

Răspunzi la telefon și preiei comenzile. Call center-ul este virtual, deci lucrezi de acasă, program flexibil. NU este nevoie să te deplasezi. Înscrie-te aici https://forms.gle/7bUuAkv3UaBgapu792

2. Voluntari pentru livrare

Cumperi și livrezi produsele. Trebuie să ai mașină și permis. Înscrie-te aici: https://forms.gle/VgfiiZGgjL6Gdijw7

IMPORTANT: Poți fi voluntar în call-center 1 ora pe zi și poți face livrări la o altă oră sau în altă zi, dar trebuie să te înscrii în AMBELE formulare.

ATENȚIE! În magazin și la livrare porți mască și mănuși – ți le dăm noi, nu alerga după ele prin magazine. Voluntarii NU AU CONTACT DIRECT cu beneficiarii!

3. Telefoane sau alte resurse

Dacă ai un telefon pe care nu-l mai folosești sau crezi că poți ajuta altfel, scrie-ne aici:
https://forms.gle/EZDRZH5jWNoCE6zh8

4. Zona de livrare

Momentan ne concentrăm pe zona București și județul Ilfov. Pentru alte zone încercăm să redirecționam apelurile către grupurile civice organizate local.

5. Fonduri

Proiectul este voluntar și gratuit – noi nu luăm niciun ban și nimeni nu este platit pentru ce muncește, dar există și alte cheltuieli (materiale, masti, transport, etc). Donează aici: https://G4D.cateunpic.ro/

6. Am eu nevoie de ajutor. Cum mă înscriu pentru a primi cumpărături?

Suni la 0727 03 03 03, intre orele 8 si 21.

 

OBSERVAȚII IMPORTANTE

- Pentru comenzi sunt disponibile două tipuri de pachete de alimente perisabile și neperisabile care pot fi livrate la domiciliu.

- Se pot comanda cel mult 2 pachete și maximum 5 articole suplimentare – articole de igienă, mâncare pentru animale sau cafea. Voluntarii noștri respectă cu strictețe condițiile de igienă și prevenție împotriva infectării cu coronavirus.

- Dacă vârsta, starea de sănătate sau alte circumstanțe vă împiedică să vă deplasați la cumpărături sau aveți rude, prieteni sau cunoștințe care ar avea nevoie de aceste servicii, vă rugăm sa le faceți cunoscută aceasta inițiativă! Vă mulțumim și vă dorim sănătate

- Operatorul care va prelua solicitarea dumneavoastră vă va solicita date personale (nume, adresă de livrare și număr de telefon de contact) care vor fi folosite pentru a face livrarea posibilă.

- Plata pentru pachete se face la livrare, banii se pun într-un plic sigilat. În unele cazuri, se poate plăti și prin Revolut.

cititi mai mult pe g4d.ro