(Cristian Vasilcoiu) Cele 6.500 de posturi noi în MAI, aprobate rapid în CSAT

foto: profit.ro

foto: profit.ro
articol: Cristian Vasilcoiu – profit.ro

Cristian Vasilcoiu - foto: profit.ro

Cristian Vasilcoiu – foto: profit.ro

18 septembrie 2015

Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat, chiar a  doua zi după Guvern, crearea a 6.485 de posturi noi în cadrul Ministerului Administrației și Internelor decizie motivată de criza refugiaților.

Ministerul Administrației și internelor primește 6.485 de posturi noi, după ce a invocat criza refugiaților. Și Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat solicitarea MAI, chiar a doua zi după ce Guvernul a făcut-o.

Surse din cadrul Ministerului Administrației și Internelor precizează, totuși, că asta nu înseamnă că cei 6.485 de oameni vor fi angajați imediat, ci, în situația în care va fi nevoie de personal, se vor face demersuri separate pentru bugetarea posturilor.

“Este necesară dezvoltarea infrastructurii de cazare pentru preluarea refugiaților ce vor fi relocați și măsuri suplimentare de asigurare a climatului de ordine și siguranță publică, combatere a manifestărilor antisociale și prevenire a dezvoltării unor amenințări asimetrice generate de pătrunderea în țara noastră a unor elemente radicalizate sau cu convingeri teroriste, în special la nivelul județelor în care funcționează Centre de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil, al celor limitrofe acestora, precum și în județele de frontieră cu risc crescut”, se menționează în Nota de Fundamentare a Ministerului Administrației și Internelor.

articol preluat de pe http://www.profit.ro/

viewscnt