Coreea de Sud: Medicii protestează împotriva planului guvernului de a creşte numărul studenţilor la medicină (7 august 2020)

Coreea de Sud: Medicii protestează împotriva planului guvernului de a creşte numărul studenţilor la medicină (7 august 2020) - foto preluat de pe www.agerpres.ro

foto si articol preluat de pe www.agerpres.ro

7 august 2020

 

Coreea de Sud: Medicii protestează împotriva planului guvernului de a creşte numărul studenţilor la medicină

Mii de medici rezidenţi din Coreea de Sud au protestat vineri în faţa parlamentului de la Seul, în cadrul unei greve de 24 de ore împotriva planului guvernului de a creşte numărul studenţilor la medicină din ţară, în perspectiva unor noi crize sanitare cum a fost pandemia de coronavirus, relatează Reuters şi Yonhap.

Protestatarii contestă planul guvernului de la Seul de a creşte numărul studenţilor la medicină la aproape 3.500 de la 3.000 în prezent în următorii 10 ani, în ideea de a pregăti mai bine ţara în eventualitatea unei noi crize sanitare. Rezidenţii susţin în schimb că din fondurile alocate în acest scop ar trebui mai curând majorate salariile medicilor, ceea ce i-ar încuraja să se mute în zone rurale, unde este nevoie de mai mulţi doctori. Medicii mai spun şi că guvernul trebuie să discute în prealabil măsurile preconizate cu cei vizaţi.

cititi mai mult pe www.agerpres.ro