Cetățenii din sectorul 3 strâng semnături pentru demiterea primarului Robert Negoiță. Acesta arată către Sebastian Ghiță

10-negoita-primar-29-rzv-465x390

Catiusa Ivanov

Cetățenii din sectorul 3 al Capitalei doresc să îl demită pe primarul Robert Negoiță prin referendum. Potrivit unui anunț postat pe Facebook aceștia au început să strângă semnături, pentru organizarea unui referendum de demitere fiind nevoie de acordul a cel puțin 25% din populația cu drept de vot din sector.

Potrivit anunțului postat pe Facebook, oamenii cer demiterea primarului din următoarele motive:

 1. Primarul Robert Negoiță are datorii neplătite la ANAF în valoare de aproximativ 45 milioane Euro. Cum poate fi un infractor bun administrator al bunului public?
 2. Încălcarea promisiunilor electorale în privința taxei pentru salubrizare. În campania electorală Robert Negoiță a promis taxa 0 pentru salubritate, dar imediat ce și-a început mandatul a crescut această taxă cu 60%
 3. Încălcarea promisiunilor electorale în privința reabilitării termice a blocurilor din sector. În campania electorală Robert Negoiță a promis reabilitare gratuită pe toată perioda mandatului, dar în prezent cetățenii sunt nevoiți să plătească pentru reabilitarea termică a blocurilor, care se face cu bani împrumutați de la Banca Europeană de Investiții: peste 60 milioane Euro, bani ce vor trebui plătiți de cetățeni. De asemenea cetățenii trebuie să plătească și cele 8 milioane Euro doar consultanță în procesul reabilitării termice din sectorul 3, o sumă catastrofal de mare comparativ cu sumele practicate în domeniu.
 4. Deturnarea de fonduri prin plata ilegală către anumite firme privilegiate a peste 8,5 milioane de euro în 2012, potrivit raportului Curții de Conturi. Inspectorii spun că banii au fost dați unor firme private, prin modificarea unor contracte. Banii plătiți ilegal de Primăria Sectorului 3 reprezintă 95% din prejudiciul total produs la nivelul Capitalei.
 5. Distrugerea spațiului verde din jurul blocurilor, prin betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, grădinilor din jurul celor peste 2000 de blocuri. Distrugerea a peste 5 hectare spațiu verde.
 6. Betonarea a peste 8000 de arbori și condamnarea acestora la moarte sigură prin folosirea unor lacuri chimice industriale de sufocare a acestora sau betonarea rădăcinilor.
 7. Comasarea școlilor și generarea unui proces amplu de înghesuire a elevilor și folosirea infrastructurii școlare pentru interesele de partid- vezi exemplul Sălii de Sport Elie Radu, redenumită Apollo.
 8. Realizarea unor lucrări ilegale pe Bulevardul Unirii în valoare de 15 milioane Euro.
 9. Schimbarea inutilă a peste 5000 de bănci de pe arterele sectorului cu noi bănci modulare, mult supradimensionate față de nevoile reale.
 10. Concesionarea parcurilor din sector și alocarea a peste 50 de milioane de euro pentru firma Cris Garden pentru suma modică de 6.500 Euro/an
 11. Plata a 1,7 milioane de Euro pentru fântână din fata Cinematografului Gloria, o investiție inutilă cat timp la 30 de metri se află Parcul Alexandru Ioan Cuza.
 12. Plată a peste 3 milioane de Euro pentru bordurile roșii de pe marile bulevarde: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady.
 13. Ghetoizarea sectorului prin îngrădirea locurilor de joacă cu garduri de 2 metri.
 14. Lipsa de transparență decizionale față de cetățeni, întrucât nici un proiect aprobat de primărie nu a fost supus dezbaterii publice, conform legii.
 15. Promovarea unor personaje supuse strict politic în funcții de conducere în Primăria Sector 3, enumerând pe Constantin Mitache (administrator proiecte europene și vicepreședinte PSD), George Manciu (director utilități publice, mebru PSD), Octavian Ghețu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), Pencea Florentina (secretar Consiliu Local, prefect al Județului Ilfov care a avizat dosarul de construcție a blocurilor lui Robert Negoiță care au luat foc).
 16. Ignorarea sesizărilor cetățenilor, la care nu se răspunde conform legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile publice.
 17. Desfășurarea de lucrări fără autorizație de mediu în parcul Titanii, încălcându-se legea 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților

Formularele pentru strângerea de semnături pot fi descărcate de aici:https://www.facebook.com/events/1604675803093954/1605023479725853/?ref=notif¬if_t=plan_mall_activity

Robert Negoiță: Ghiță e de vină

Robert Negoiță a declarat joi că în spatele acțiunii de strângere de semnături pentru demiterea prin referendum se află un partid nou înființat, aluzie la formțiunea anunțată de Sebastian Ghiță după ce a fost dat afară din PSD, și nu are motive să își dea demisia deoarece și-a respectat promisiunile făcute în campania electorală. Consilierii PDL din Consiliul Local sector 3 spun că nu au nicio legătură cu această acțiune cetățenească, dar că îi vor sprijini pe cetățeni în ceea ce privește strângerea de semnături.

“Tocmai s-a înființat un partid și cred că el inițiază astfel de lucruri. Ei spun că taxa 0 la gunoi a fost crescută cu 60%. La noi este taxa 0 la gunoi. De când sunt eu primar, locuitorii din sectorul 3 nu mai plătesc taxa la gunoi. De ce să îmi dau demisia dacă m-am ținut de cuvânt. La reabilitare termică nicio primărie din țara asta nu a reabilitat mai multe blocuri decât noi, de când am devenit primar. Trebuie să veniți să vedeți ce școli am făcut noi în sector, grădinițe, creșe, parcuri. De ce să îmi dau demisia? Eu vreau să continui să fac lucruri bune pe acest mandat”, a declarat Negoiță în cadrul ședinței de Consiliu local de joi.

Referitor la acuzația de betonare a sectorului, Robert Negoiță a declarat că a explicat pe Facebook ce se întâmplă.

“Știu că sunt mulți cetățeni revoltați să vadă schimbările radicale care se petrec în jurul lor. Știu că plopii și corcodușii din fața blocului au valoare sentimentală pentru locatarii care, mulți dintre ei, au crescut odată cu acești pomi. Soluțiile de modernizare pe care le-am implementat nu ne vor lăsa fără spațiu verde! Trebuie doar să aveți răbdare să vedeți rezultatele pe termen lung ale schimbărilor pe care le facem acum”, a postat Negoiță pe Facebook.

Acesta a lămurit și misterul bordurilor roșii puse în tot sectorul.

“Erau două borduri una peste alta. Mașinile le deranjau și creștea iarba printre ele. Am încercat să văd ce se întâmplă în țări mai dezvoltate. Nu e invenția mea”, a spus Negoiță.

articol preluat de pe http://www.romaniacurata.ro/

foto http://www.evz.ro/