Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Stop betonarii spatiilor verzi

iunie 29, 2016 @ 18:00

Stop betonarii spatiilor verzi

foto si articol: facebook.com

Robert Negoiţă continuă distrugerea spaţiilor verzi din sectorul 3
USB sector 3 cere suspendarea de urgenţă a betonării
spaţiilor verzi din zona Parcului Constantin Brâncuşi

Consilierii Uniunii Salvaţi Bucureştiul organizează azi, la ora 18.00, o conferinţă de presă, la intrarea în Parcul Constantin Brâncuşi, pentru a protesta împotriva distrugerii spaţiilor verzi din zona parcului de către Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiţă(PSD).

USB cere suspendarea de urgenţă a lucrărilor de amenajare a pistei pentru biciclete în zona intersecţiei străzii Nicolae Grigorescu cu blvd-ul Constantin Brancuşi, trecând prin parcul Constantin Brancuşi şi zona grădinilor blocurilor de pe aliniamentul blvd-ului Brancuşi şi până la intersecţia străzii Lucreţiu Pătrăşcanu cu blvd-ul Basarabia.

USB a constatat, din consultarea site-ului oficial al primariei că in zona respectivă există deja o alee pietonală suficientă inclusiv pentru amenajarea unei piste de biciclete.

Atragem atenţia că distrugerea ilicită a vegetaţiei spatiului verde deserveşte interesul general al cetăţenilor de a se bucura de un mediu sănătos, cu accces liber in spaţiile verzi astfel cum sunt acestea protejate de lege. Legea interzice schimbarea destinaţiei spaţiilor verzi – fie acestea declarate ca atare (încadrate ca parcuri, grădini etc.), fie că sunt terenuri amenajate în fapt ca spaţii verzi.

USB solicită şi comunicarea documentaţiei care stă la baza lucrarilor de amenajare a trotuarului, în condiţiile în care există suspiciunea că lucrările nu au avize legale, iar panoul de şantier lipseşte

USB a sesizat şi Direcţia de Mediu, Managementul Spaţiilor Verzi din Primăria Capitalei care s-a angajat că va trimite o echipă în teren

articol preluat de pe: facebook.com

Detalii

Data:
iunie 29, 2016
Timp:
18:00
Event Categories:
, , ,
Etichete Eveniment:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/265614237132923/

Lasa un comentariu