Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Cetatenii Sectorului 3 cer demiterea primarului Robert Negoita!

martie 26, 2015 - februarie 17, 2016

Pentru motivele pe care le vom prezenta in cele ce urmeaza, cetatenii Sectorului 3 doresc demiterea primarului Robert Negoita prin REFERENDUM.

In acest scop, strangem semnaturile necesare realizarii referendumului, conform legii nr. 286 din 6 iulie 2006 pentru modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001: 
“Art. 73. – (1) Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, organizat în condiţiile legii, conform procedurii prevăzute la art. 58 alin. (3)-(7).
(2) Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, oraşului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitarii atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercita ca reprezentant al statului.
……………………..……………………..…………………..
(4) Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei, oraşului sau municipiului.”

Motivele demiterii primarului Robert Negoita (RN):

1. Primarul Robert Negoita are datorii neplatite la ANAF in valoare de aproximativ 45-50 de milioane de euro. Ne intrebam cum poate fi bun administrator al banului public o persoana cu datorii atat de mari la stat?
2. In campania electorala, R.Negoita a promis taxa 0 pe salubritate pentru locuitori. Intr-adevar, in plata intretinerii cetatenilor aceasta taxa este 0 (taxa pentru gunoi menajer), dar la inceputul mandatului, R.Negoita a marit valoarea contractului pentru curatarea drumurilor de catre Rosal cu aproximativ 60% (57,74% – indexarea maxima legala fiind mai mica de 25%), fapt constatat de Curtea de Conturi. Indexarea contractului cu Rosal este platita, evident, tot din contributia cetatenilor.
3. In campania electorala, R.Negoita a promis reabilitare gratuita pe toata perioada mandatului. In prezent, cetatenii sunt nevoiti sa plateasca pentru reabilitarea termica a blocurilor, care se face cu bani imprumutati de la Banca Europeana de Investitii: peste 97 milioane euro.
4. Deturnarea de fonduri prin plata ilegala a peste 7 milioane de euro, in 2012 si 2013, potrivit raportului Curtii de Conturi. Inspectorii spun ca majoritatea banilor au fost dati unor firme private, prin modificarea de contracte.
5. Distrugerea spatiului verde din jurul blocurilor, prin betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, gradinilor din jurul a numeroase blocuri din sector. Dupa calculele noastre, au fost distruse peste 5 hectare de spatiu verde.
6. Betonarea a peste 8.000 de arbori si condamnarea acestora la moarte sigura prin folosirea unor lacuri chimice industriale de sufocare a acestora sau prin betonarea radacinilor.
7. Comasarea scolilor si generarea unui proces amplu de inghesuire a elevilor si folosirea infrastructurii scolare pentru interesele de partid.
8. Realizarea de lucrari ilegale pe bd.Unirii, in valoare de 15 milioane euro, motiv pentru care Primaria Capitalei a dat amenzi ce s-au platit tot din banii cetatenilor sectorului 3.
9. Schimbarea inutila a peste 5.000 de banci de pe arterele sectorului cu noi banci modulare, mult supradimensionate fata de nevoile reale si de un gust cel putin indoielnic.
10. Amplasarea a cateva sute de ghivece cu plante ornamentale intre liniile de tramvai, pe bulevardele Th.Pallady si Camil Ressu, si asigurarea pazei acestora.
11. Concesionarea parcurilor din sector si alocarea a peste 50 de milioane de euro pentru firma Cris Garden, contra unor redevente de DOAR 6.500 euro/an catre Primarie.
12. Plata a 1,7 milioane de euro pentru fantana din fata Cinematografului Gloria, o investitie inutila, cat timp la 30 de metri se afla Parcul IOR, unde sunt alte fantani arteziene.
13. Plata a peste 3 milioane de euro pentru bordurile rosii de pe marile bulevarde: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Baba Novac, Unirii etc.
14. Ghetoizarea sectorului, prin ingradirea locurilor de joaca pentru copii cu garduri din fier de peste 2 metri.
15. Lipsa de transparenta decizionala fata de cetateni, intrucat niciun proiect aprobat de Primarie nu a fost supus dezbaterii publice, conform legii. De exemplu, proiectul salii multifunctionale din Parcul IOR la care Primaria a renuntat doar in urma presiunilor cetatenilor, mass mediei si ONG-urilor.
16. Promovarea unor personaje afiliate politic in functii de conducere in Primaria sectorului 3. Enumeram aici pe Constantin Mitache (city manager), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor familiei primarului), George Manciu (director Utilitati publice, membru PSD), Pencea Florentina (secretara Consiliu Local, fost prefect al Judetului Ilfov).
17. Ignorarea sesizarilor cetatenilor, la care nu se raspunde conform legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice.
18. Desfasurarea de lucrari fara autorizatie de mediu in parcul Titanii, cu incalcarea legii 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor, motiv pentru care Garda de Mediu a dat amenzi si a obligat Primaria la refacerea spatiilor verzi distruse prin aceste lucrari.
19. Fortarea copiilor din unitatile de invatamant din sectorul 3 sa invete in conditii impropriii: praf din cauza renovarilor planificate incorect, inghesuire elevilor in clase, interzicerea aprinderii luminii in timpul zilei in salile de curs, indiferent de cata lumina naturala intra in clase etc.
20. Aprobarea documentatiei ilegale de urbanism pentru sala multifunctionala din Parcul IOR/Titan.
21. Incalcarea promisiunii electorale de a construi 4.000 locuinte sociale. Nu a reusit sa gestioneze nici macar situatia catorva zeci de persoane evacuate in 2014 de pe strada Vulturilor.
22. Mutilarea constanta, luna de luna, a copacilor din parcuri si de pe strazi, prin taierea de craci si chiar de bucati intregi din trunchiurile acestora, desi – conform legii – toaletarea arborilor se face doar in perioada de repaos vegetal (toamna) si numai prin taierea crengilor uscate.
23. Autorizarea comertul stradal, inclusiv in parcul IOR/Titan, ceea ce determina transformarea intregului sector intr-un balci.

Fisierul, lista se poate descarca si de aici: https://www.dropbox.com/s/gpv18umn4blz8ii/Lista%20pentru%20Referendumul%20demiterii%20primarului%20Sector%203%20%284%29.pdf?dl=0

Detalii organizatorice:
- listele se vor centraliza de catre membri ai grupului Iubim Sectorul 3 (https://www.facebook.com/IubimSectorul3)
- listele se completeaza doar de catre persoanele care au domiciliul in sectorul 3,
- oricine se poate implica in strangerea de semnaturi astfel:
Caz A: semnati pe o lista deja printata de catre un cunoscut.
Caz B: 1. Printati lista,
2. Completati un camp in numele dvs,
3. Prezentati cunostintelor din sectorul 3 motivele pentru demiterea primarului Robert Negoita si, daca acestea sunt de acord cu demiterea primarului, rugati-le sa semneze pe lista printata de dvs., cu conditia sa nu mai fi semnat si pe alta lista.
4. Cand aveti o lista completa (nu este obligatoriu sa aveti completate toate cele 20 de numere, ci macar 1 numar, cu numele dvs), scrieti in cadrul evenimentului/grupului sau scrieti email pe adresa sector3cetatean@gmail.com, pentru a fi instiintat/a cand va fi intalnirea cu persoanele care centralizeaza listele. Daca lista nu are completate cele 20 de pozitii, ci doar o parte din ele, faceti un Z pe spatiile goale.
5. Semnati la finalul listei, pentru a certifica faptul ca lista este completata cu date reale.
Caz C: Daca nu aveti domiciliul in sectorul 3, dar sunteti de acord cu demiterea lui Robert Negoita, atunci distribuiti informatile prezentate aici.
Caz D: Mod de distribuire a informatiilor: printati lista, printati motivele, capsati paginile si puneti-le in cutiile postale, in blocurile in care domiciliati sau/si la avizier.

articol preluat de pe: facebook.com

Detalii

Începere:
martie 26, 2015
Finalizare:
februarie 17, 2016
Event Categories:
, , ,
Etichete Eveniment:
Website:
https://www.facebook.com/events/1604675803093954/?unit_ref=related_events

Organizator

Anda Dobrescu, Ioana Novac, Elena Kalinyak, Georgia Radu

Lasa un comentariu