(video) Arme, truse criminalistice şi un elicopter, expuse în Parcul Lumea Copiilor de Ziua Poliţiei Române

ziua-politiei


sursa http://stirileprotv.ro/

foto – Mediafax
articol – Laura Mitran – Mediafax

Arme, truse criminalistice, uniforme şi tehnică din diferite epoci, motociclete şi un elicopter au putut fi admirate, duminică, de Ziua Poliţiei Române, în Parcul Lumea Copiilor din Capitală, trecătorii putând asista şi la demonstraţii cu câini de poliţie.

Mascaţi, arme, câini poliţişti, maşini moderne şi de epocă, motociclete, dispozitive performante de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, truse criminalistice, uniforme de arnăut, bărci şi chiar un elicopter au putut fi admiraţi, duminică, de miile de oameni prezenţi în Parcul Lumea Copiilor.

Cetăţenilor le-a fost prezentată o expoziţie de uniforme de poliţie, pe care poliţiştii le-au îmbrăcat în diferite perioade ale timpului, precum şi tehnica folosită de aceştia în prezent şi la începurile activităţii de poliţie.

Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor, iar motocicletele, triciclurile şi maşinile folosite de poliţiştii rutieri au constituit unul dintre punctele de atracţie.

În Parcul Lumea Copiilor, a fost prezent autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnică foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor categoriilor de urme din câmpul infracţional.

Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Criminaliştii au prezentat şi ultimul autovehicul intrat în dotarea lor – disaster victims identification mobile forensic unit, cu ajutorul căruia intervin pentru efectuarea cercetării la faţa locului în teren greu accesibil. La standul Institutului Naţional de Criminalistică au fost expuse mulaje din lut ce reprezintă reconstrucţii faciale folosite pentru identificarea unor persoane.

Serviciul Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a prezentat “roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor.

De asemenea, a fost organizată o expoziţie cu armamentul şi echipamentele de protecţie din dotarea SIIAS.

Copiii s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate concursuri educative.

Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina şi-a prezentat oferta educaţională tinerilor care doresc să îmbrăţişeze cariera de poliţist, elevii şcolii fiind, de asemenea, prezenţi în parc alături de viitorii colegi din Poliţia Română.

Cei aflaţi în parc au primit pliante, reviste şi alte materiale promoţionale din care au aflat despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

O ceremonie de cinstire a eroilor Poliţiei Române a avut loc, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, la Monumentul Eroilor Militari Români Căzuţi la Datorie din Parcul Tineretului.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/