Aproximativ 300 de kurzi au fost răpiți de insurgenți islamiști în nordul Siriei

siria

Foto: (c) Ammar Abdallah / REUTERS
Autor: AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Ionuț Mareș)

Aproximativ 300 de civili kurzi, care mergeau la Alep, au fost răpiți la un punct de control în provincia Ibleb, în nord-vestul Siriei, au fost răpiți luni de insurgenți islamiști, au declarat surse kurde, relatează AFP.

Nu se știe exact ce grupare rebelă se află în spatele răpirii, chiar dacă oficiali kurzi au acuzat jihadiștii Frontului Al-Nosra, foarte activ în provincia Idleb (nord-vest) unde grupul, aliat altor mișcări islamiste, luptă deseori împotriva regimului.

‘Un grup de 300 de persoane aflate la bordul a cinci autobuze și unui microbuz venind din localitatea kurdă Afrin au fost răpite la un baraj de rebeli islamiști în timp ce se aflau în drum spre Alep pentru a-și încasa salariul’, a spus Nawaf Khalil, purtătorul de cuvânt al Partidului Uniunii Democrate (PYD) în Europa.

Răpirea a fost confirmată de un alt oficial al PYD și de un jurnalist din Afrin, primul precizând că femeile care se aflau la bordul mașinilor au fost eliberate, în timp ce bărbații și copii au fost luați ostatici.

‘Ei călătoreau la bordul a cinci autobuze și au fost răpiți la Ad-Dana, care se află sub controlul facțiunilor islamiste și a Al-Nosra”, a declarat la rândul său jurnalistul Ali Abdel Rahmane.

Frontul Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida, a cucerit Idleb, capitala provinciei cu același nume, la 28 martie, cu sprijinul unei coaliții de organizații rebele islamiste.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro