(Anca Dumitrescu) Marea Britanie, plan de reducere a cheltuielilor guvernamentale cu 20 miliarde de lire

Ministrul britanic de Finanţe George Osborne (Imagine: AP / Mediafax Foto)

Ministrul britanic de Finanţe George Osborne
foto – AP / Mediafax Foto
articol – Anca Dumitrescu – Mediafax
21 iulie 2015

Ministrul britanic de Finanţe George Osborne cere miniştrilor măsuri de reducere a cheltuielilor în valoare de 20 de miliarde de lire sterline (31 miliarde dolari), în condiţiile în care datoria naţională a Marii Britanii se află la cel mai ridicat nivel din ultimii 50 de ani, relatează Bloomberg.

Secretarul şef al Trezoreriei, Greg Hands, a scris membrilor Guvernului să identifice măsuri de eficientizare şi reforme, a anunţat instituţia. Reducerile vor fi detaliate în luna noiembrie, la revizuirea cheltuielilor.

“Angajările se află la un nivel record, criminalitatea este în scădere, iar mulţumirea populaţiei faţă de sistemul de sănătate este în creştere de la an la an. Cu toate acestea, împrumutăm 1 liră pentru fiecare 10 lire cheltuite, iar datoria naţională se află la cel mai ridicat nivel din ultimii 50 de ani. Dacă nu vom rezolva problema acestei datorii, riscăm securitatea economică”, afirmă Osborne într-un document care va fi prezentat marţi.

Anunţul are loc la mai puţin de două săptămâni după ce Osborne a inclus în bugetul prezentat pe 8 iulie măsuri de reducere a beneficiilor, în paralel cu introducerea unui salariu de subzistenţă pentru persoanele cu venituri mici.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/