(Alexandru Vakulovski) Proza absurdului în realitatea Moldovei

Foto - deschide.md / Constantin Grigoriță

foto – Constantin Grigoriță – deschide.md
articol – Alexandru Vakulovski – deschide.md
13 iulie 2015

Alexandru Vakulovski - foto - facebook.com

Alexandru Vakulovski – foto – facebook.com

Am auzit că litoralul din Croația este foarte frumos. Încă n-am ajuns pe acolo, dar probabil că așa e. Am putea să-l întrebăm pe Vlad (Vladimir, că diminutivul Vlad e de la Vladislav) Filat. Liderul PLDM ar fi fost săptămâna trecută în Croația și probabil că a combinat utilul cu plăcutul: pe de o parte cică s-a întâlnit cu subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, ca s-o convingă că el ar fi un premier ideal pentru Moldova, chiar dacă judecătorii de la CEDO au altă părere și i-au anulat acest drept din motive de corupție. E absurd ca Vlad Filat să fie din nou prim-ministru al Moldovei, dar e posibil, pentru că asta e Moldova. Oricum, va fi, nu va fi, măcar s-a bronzat în Croația, n-o fi mers degeaba. Astăzi s-a anunțat o întâlnire între Lupu, Filat și Ghimpu pentru formarea unei coaliții proeuropene.

Lupu, Filat și Ghimpu s-au întâlnit, dar rezultatul a fost o coaliție monstruoasă a harbuzului, cu comuniștii, nicidecum o coaliție proeuropeană. Când îl vezi pe Lupu numai la Europa nu te gândești. Parcă și bătrânul Voronin e mai european. Apropo de aberațiile liderului de fațadă a PD-ului, pentru care marșul unionist ar fi exact același lucru cu un marș al francezilor la Berlin, ca să unească Franța cu Germania. De unde naiba atâta prostie în doar doi metri de bulbuci?

Aberațiile lui Lupu sunt comparabile doar cu ale lui Dodon, care nu știe să piardă. Don Dodon, tovarășă Zina, chiar ați pierdut, ho, nu mai cheltuiți banii voștri și banii noștri încercând să puneți laba pe banii publici. Îți trebuie demnitate și să pierzi. Dar unde nu-i…

Apropo, dacă tot am vorbit de prostie și absurd: și Rogozin s-a trezit! I-e frică de Unire și vrea Transnistria. Nu mă mir de poftele lui, pentru burdihanul lui de doi metri, de ocupant, și Transnistria e prea mică.

În fine, au fost mulți sceptici în privința Marii Adunări Naționale și a Marșului Unirii, dar până la urmă tot ei s-au precipitat și s-au isterizat. Băieții ăștia de la Acțiunea 2012 și de la Tinerii Moldovei tocmai au făcut istorie.

PS: Nu vă speriați dacă găsiți saci plini de bani pe stradă, se mai întâmplă, chiar destul de des, în Moldova.

articol preluat de pe http://deschide.md/