(de-clic.ro) Alegeri 2016 – Fără mânjiți în parlament!

Alegeri 2016 - Fără mânjiți în parlament - foto: de-clic.ro

Alegeri 2016 – Fără mânjiți în parlament!

foto si articol: de-clic.ro

Ziua în care renunțăm e ziua în care murim

Împreună, îi facem celebri la ei acasă
pe mânjiții de fapte de corupție

Găsește mânjiții din județul tău

CLICK AICI, ALEGEȚI JUDEȚUL ȘI SEMNAȚI PETIȚIA-ANGAJAMENT “NU VOTEZ MÂNJIȚI LA ALEGERILE PARLAMENTARE”

Ce facem?

Știm că pot fi făcute multe lucruri împotriva mânjiților, dar specialitatea noastră este în primul rând activismul pe internet. Și în acest mediu ne vom desfășura forțele. Avem în lucru o vastă platformă online care să-i inventarieze, iar această documentare o vom face cât de curând, împreună cu tine. Poți contribui și tu adăugând informație despre cei cărora justiția le-a luat urma și nu-și mai pot ascunde faptele de corupție. Apoi vom decide împreună pe care dintre ei să ne concentrăm resursele și ne vom mobiliza pentru ca șansele lor de a fi aleși sau realeși să scadă sub nivelul mării.

 

De ce?

Știm că înfruntăm un sistem electoral care îi protejează pe cei care au probleme cu legea. Cum se vor alege listele și nu candidații, cei mai mânjiți dintre ei vor fi cățărați la loc călduț, pe primele locuri eligibile. Prin urmare, efortul nostru trebuie să meargă mai departe și să ducă măcar la convingerea unui indecis să iasă la vot și a unui votant al corupților să se răzgândească. Astfel putem slăbi puterea partidelor ce au îndrăznit să-i pună pe listele lor.

Semnează petiția-angajament de pe pagina județului tău. Trece-ți liniștit adresa de email pe care o folosești cel mai des ca să te ținem la curent cu sondajele și ideile de acțiuni. De-clic nu cedează nimănui datele tale personale, nu vei primi tone de spam ulterior, doar mesaje privind campaniile noastre.

 

Ziua în care renunțăm e ziua în care murim

Împreună, îi facem celebri la ei acasă
pe mânjiții de fapte de corupție

Găsește mânjiții din județul tău

CLICK AICI, ALEGEȚI JUDEȚUL ȘI SEMNAȚI PETIȚIA-ANGAJAMENT “NU VOTEZ MÂNJIȚI LA ALEGERILE PARLAMENTARE”

Petiție-Angajament

Nu votez mânjiți la alegerile parlamentare!

Ziua în care renunțăm e ziua în care murim. Azi mă angajez să nu renunț și să nu mai las să intre mânjiți în Parlament. Îmi asum să-i rușinez public pe toți cei care îndrăznesc să ne mai ceară o dată votul nemeritat. Voi depune toate eforturile să-i conving pe alți oameni de bine să meargă la vot pe 11 decembrie și să nu voteze pătați.

 

De ce este important?

15 candidați acuzați de fapte de corupție au fost aleși primari la alegerile locale din iunie. Unul dintre ei și-a depus jurământul chiar din arest. Acesta a fost un test al vigilenței noastre. L-am ratat deși nu am uitat că și ‘corupția ucide’. Acum un alt set de corupți se pregătește pentru Parlament. Pe mulți dintre ei îi știm. Pe alții, mai puțin. Ce au toți în comun? Capacitatea de a se preface că nimic nu s-a întâmplat, convingerea că a fi acuzat de corupție intră la ‘diverse’ și că nesimțirea te duce departe… până în Parlament. Însă de data aceasta ne-am pregătit de alegeri. Suntem vigilenți, vocali și hotărâți să acționăm strategic. Avem un plan: să-i arătăm cu degetul pe toți cei acuzați de fapte de corupție, să-i facem celebri la ei acasă, în județele unde au nevoie de voturi. Vom vorbi tare și răspicat nu de corupți (cuvânt poate lipsit deja de substanță), ci de mânjiți. De mânjeala faptelor care lasă urme de neșters și care se lipește iremediabil de reputația unui om politic. Vei spune poate că înfruntăm un sistem electoral care îi protejează pe cei care au probleme cu legea. E adevărat. Cei mai mânjiți dintre ei vor fi probabil cățărați la loc călduț, pe primele locuri eligibile. Acesta este un motiv în plus să acționăm toți, împreună. Și aici este provocarea. Dacă vrei ca România să se schimbe, atunci și tu trebuie să faci un pas înainte. Vom avea câștig de cauză? Acest lucru depinde de efortul fiecăruia dintre noi de a convinge măcar un indecis să iasă la vot, măcar un votant al corupților să se răzgândească. Primul pas e petiția angajament de mai jos. Ulterior îți vom trimite email pentru a decide împreună pe care corupți și județe să ne concentrăm, cum să împânzim internetul cu fețele mânjiților. Momentul nostru a venit!

 

CLICK AICI, ALEGEȚI JUDEȚUL ȘI SEMNAȚI PETIȚIA-ANGAJAMENT “NU VOTEZ MÂNJIȚI LA ALEGERILE PARLAMENTARE”

articol preluat de pe: de-clic.ro