Protest “Nu cedăm #rezistăm” (10 februarie 2017)

Piața Victoriei, din nou vibrantă. [ziua a 11-a - 10 februarie 2017] 
#rezist - foto: Mihuț Savu

Piața Victoriei, din nou vibrantă. [ziua a 11-a - 10 februarie 2017] #rezist

foto: Mihuț Savu

Protest „Nu cedam #rezistăm” (9 februarie 2017)

 

Ziua a unsprezecea: “Continuăm până când penalii şi condamnaţii dispar din politică!”

articol: Loredana Diacu

10 februarie 2017

Pentru a unsprezecea seară consecutiv, românii se strâng în Piaţa Victoriei, determinaţi să reziste până când Guvernul şi PSD vor demonstra cu adevărat că au auzit vocea Străzii şi că ţin cont de doleanţele ei.

* * *

“Rezist!” este pentru a unsprezecea seară consecutiv cuvântul de ordine lângă Guvern, unde oamenii au început să se adune ca în fiecare seară începând cu adoptarea ordonanţei 13.

Tineri, vârstnici, părinţi cu copiii, cetăţenii revin seară de seară căci – spun ei – doresc o schimbare reală, nu să se culce cu teama că peste noapte Guvernul a făcut vreo “nefăcută”, schimbând legile ţării pentru a legaliza furtul din banul public. Un prim pas spre acea schimbare reală – în opinia protestatarilor – ar fi demisia premierului şi schimbarea Guvernului şi, ideal, dispariţia “maestrului Păpuşar” Liviu Dragnea din prim-planul vieţii politice.

Pasul cel mai mic şi necesar ar fi demisia Guvernului. Demisia ar însemna că PSD a înţeles vocea Străzii, a înţeles că se află în eroare şi că dă înapoi exprimându-şi scuzele public prin această demisie. Doar aşa putem avea încredere, pentru că, la cum se anunţă lucrurile, urmează 4 ani în care noi şi ei trebuie să conlucrăm pentru viitorul acestei ţări, dacă ei ne fură noaptea şi noi trebuie să muncim ziua, ca să acoperim pagubele pe care ei le fac nu e prea convenabil“, ne declara joi, în ziua a zecea de proteste, un tânăr.

Nu în ultimul rând, protestatarii cer PSD să se reformeze, iar începutul poate fi făcut prin numirea în fruntea partidului şi la Guvern a unor oameni cinstiţi şi corecţi.

Partidul de la putere trebuie să se reformeze, să se schimbe, să îşi dea seama că avem alte nevoi, alte direcţii şi să se uite la noi. Se vorbeşte despre bani în ţara asta dar nu trebuie să se uite cine îi face efectiv, oamenii sunt cei ce aduc bani iar oamenii ăştia de mulţi ani nu au mai zis nimic. Noi suntem aici, vă vedem, standardul îl ştiţi, degeaba vă faceţi că nu-l ştiţi. Demisie, reformă, vrem un viitor care îi duce pe toţi în aceeaşi direcţie“, declara, tot ieri, o protestatară.

Merită menţionat că de la declanşarea protestelor şi până acum Guvernul a dat un pas în spate adoptând o ordonanţă pentru abrogarea OUG 13 iar ministrul Justiţiei a demisionat. OUG 14 vizând OUG 13 este însă un act normativ controversat şi există termeni că dacă Parlamentul nu îl va adopta, OUG 13 va reînvia iar demisa lui Iordache, fără nicio scuză adresată românilor este considerată de manifestanţi drept un act tardiv şi insuficient: “praf în ochi”, o cataloga ieri un tânăr. Drept urmare, duminică se anunţă un protest uriaş în Victoriei, pentru ca politicienii să nu uite ca Strada nu doarme şi este cu ochii pe ei.

cititi mai mult pe: epochtimes-romania.com

 

 

Ne aduce în Piață lupta contra corupției. Am venit să demitem acest Guvern compromis, vrem să plece din politică toți condamnații, toți penalii, Dragnea, Tăriceanu, absolut toți cei care sunt condamnați cu suspendare sau fără. Vom continuă până acești oameni vor pleca definitiv din politică” – protestatar din Piața Victoriei #rezist

 

Mi se pare că în continuare răul e prezent aici și lucrurile nu merg în direcția care trebuie. Cred că răul ar trebui tăiat din rădăcină. Din punctul meu de vedere liderul partidului aflat acum la guvenare ar trebui să dispară de pe scena politică” – tânăr din Piața Victoriei #rezist

 

Piața Victoriei. 10.02.2017, -4C

În care vorbesc cu voluntarii care aduc ceai și mâncare pentru protestatari, îl reînâlnesc pe Sorin Prisacaru-Bizantin, preotul venit de “la capătul lumii”, o doamnă îmi povestește despre Piața din 1990 și cum nu mai vrea să treacă prin ce a trecut atunci, discut cu un băiat care a venit din Copenhaga special pentru protest, cu Mereu Juventin Marian, care e omniprezent în stradă din 1990 încoace și cu Mihai Bodea, cu care mă tot întâlnesc la proteste și ne intervievăm reciproc.

Frig, oamenii desenează cercuri imaginare, mișcându-se în jurul unui foc de tabără care e masa cu alimente întreținută de voluntari.

#rezist #vavedem #noapteacahotii

 

Protest în Piaţa Victoriei – Ziua 11 (10 februarie 2017)

 

Timișoara rezistă (10 februarie 2017)

 

 

Protest „Nu cedăm #rezistăm” (11 februarie 2017)

Protest la Guvern [ziua a 6-a - 5 februarie 2017] - foto: Mihuţ Savu / Epoch Times România

Protest la Guvern [ziua a 6-a - 5 februarie 2017] - foto: Mihuţ Savu / Epoch Times România