1 Decembrie, ”Fără fracturare hidraulică, fără cianurare”, la Bruxelles. Dar cu Alexandru Popescu și prietenii lui din diaspora

alexandru-popescu-la-paris

”Pe 1 Decembrie, oameni din multe orașe europene se vor reuni la Bruxelles cu ocazia unui eveniment ce se va desfășura sub motto-ul «Fără fracturare hidraulică, fără cianurare»”, se arată într-un comunicat asumat de echipa de sprijin pentru Alexandru Popescu.

Evenimentul va debuta cu un marș din Piața Schuman până la Parlamentul European și va continua cu un miting ce se va desfășura chiar lângă Parlamentul European, în Piața Luxemburg. Pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României, Alexandru Popescu, activistul care a traversat Europa pe jos ca să ajungă la Bruxelles pentru a  înmâna Parlamentului European  mesajul societății civile românești, va citi declarația sa în cadrul manifestării și în mijlocul celor veniți să-l susțină. Alexandru a străbătut câteva capitale europene (Budapesta, Viena, Praga, Paris, Bruxelles) în demersul său de trezire a conștiințelor și de a face oamenii să conștientizeze impactul ireversibil al proiectelor care implică fracturarea hidraulică și cianurarea. A parcurs, pe jos, mai mult de 2.800 km, pentru a ajunge la Bruxelles și pentru a spune, clar și răspicat, că trebuie să fim toți, împreună, în această luptă pentru drepturile noastre fundamentale, drepturi puse în primejdie de proiectele marilor corporații.

Geza Tarjanyi (Gayzer Frackman) sosește și el la Bruxelles în aceeași zi, după parcurgerea distanței dintre Blackpool și Bruxelles pe jos, pentru a aduce mesajul anti-fracturare al activiștilor britanici și pentru a tansmite un puternic mesaj de solidaritate.

Programul zilei de 1 Decembrie :

10:10-10:30 Întâlnire în Piața Schuman și apoi plecare către Piața Luxemburg.

Sosirea lui Alexandru Popescu și a lui  Geza Tarjanyi , din Marea Britanie

11:00-13:00 Miting în Piața Luxemburg, lângă Parlamentul European

Citirea declarațiilor împotriva fracturarii hidraulice și a cianurării

Discursuri ale celor veniți la Bruxelles din toată Europa și din țară, special pentru acest eveniment, precum și din partea reprezentanților unor ONG-uri de mediu din Bruxelles

14:00-15:00 Eveniment în Parlamentul European, găzduit de către  Verzi /EFA & GUE

Discursuri de întâmpinare rostite de gazdele evenimentului

Schimb informal de opinii între cei prezenți

Perspective și propuneri pentru viitor.

Organizatorii doresc să mulțumească tuturor celor care au făcut ca, prin eforturile lor, acest eveniment să fie posibil! Mulțumim tuturor celor care au făcut eforturi considerabile pentru a fi la Bruxelles  și pentru a spune, împreună, într-un singur glas: FĂRĂ FRACTURARE HIDRAULICĂ, FĂRĂ CIANURARE!

articol preluat de pe www.romaniacurata.ro