(independent.md) Reclamă excepțională bazată pe fapte reale: Cum Crăciunul a oprit pentru o zi războiul (video)

foto: independent.md

foto si articol: independent.md

26 decembrie 2014

Cum Crăciunul a oprit pentru o zi războiul

Anul 2014 poate fi numit un an al conflictelor şi tensiunilor, ţinând cont de faptul că în prezent 11,7 la sută din populaţia totală a lumii se află într-o zonă în care au loc conflicte militare. Siria, Irak, Ucraina sau Fâşia Gaza sunt numai câteva dintre zonele în care se duc adevărate războaie, soldate cu mii şi mii de morţi.

În aceste condiţii, nu este de mirare că tema războiului este una sensibilă şi care poate fi exploatată pentru a-i impresiona pe oameni.

Compania britanică Sainsbury’s, al treilea lanţ de magazine din ţară ca importanţă, s-a folosit de această temă a războiului pentru a realiza o reclamă pentru campania de Crăciun din acest an, scrie Mediafax.

Spotul, considerat de Business Insider drept cea mai bună reclamă de Crăciun a unui lanţ de magazine din Marea Britanie, spune povestea unei întâmplări adevărate petrecute în prima zi a Crăciunului din anul 1914, în timpul Primului Război Mondial.

În acea zi, soldaţii din armata britanică şi cea germană au lăsat la o parte armele, au ieşit din tranşee şi au făcut schimb de cadouri, cântând împreună colinde de Crăciun.

Soldaţii au jucat, de asemenea, un meci de fotbal, care este redat în reclama realizată de firma de publicitate AMV BBDO pentru compania Sainsbury’s.

Singurul produs comercial ce apare în reclamă este o ciocolată, pe care un soldat englez i-o oferă unui german ca dar de Crăciun.

Această istorie a inspirat și realizarea unei producții cinematografice, „Joyeux Noel” („Crăciun Fericit”), nominalizată la Oscar și Globurile de Aur, pentru cel mai bun film străin.

articol preluat de pe: independent.md