Ultima afacere a lui Zoltán Teszári (acţionarul principal al RCS&RDS), „milionarul fără chip”: investiţii masive în parcuri fotovoltaice, în Transilvania, şi electricitate vândută la preţ redus

646x404

de Claudia Bonchiş – adevarul.ro

Zoltán Teszári, cunoscut ca „milionarul fără chip” al României, atacă o nouă piaţă, cea a energiei electrice. Astfel, omul de afaceri orădean a cumpărat şapte parcuri fotovoltaice, în mai multe zone din Transilvania inclusiv în Bihor, cu o capacitate totală de producţie de 23,5 megawaţi, iar acum îşi caută piaţă de desfacere.

Grupul de firme s-a autorizat la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei ca furnizor de electricitate în aprilie 2013, iar din decembrie 2014 este trader pe piaţa de energie OPCOM, unde cumpără şi vinde curent, potrivit ebihoreanul.ro.

OTL, primul client

Primul client este regia locală de transport, care a încheiat un contract pe un an, pentru 10.000 megawaţi/oră. Proprietar peste şapte parcuri fotovoltaice şi pe reţele de distribuţie în plină dezvoltare, Tezsari intră pe piaţa de electricitate cu un preţ mai mic cu 23% decât concurenţa de la Electrica.

În luna ianuarie angajaţii operatorului de comunicaţii RCS&RDS au oferit deja firmelor de pe platforma industrială din Oradea cea mai ieftină energie electrică din România. Contractele pe un an prevăd un preţ fix de 130 lei pe megawatt, cu 23% mai mic decât cel al Electrica.

În prima parte a anului compania pare a se concentra pe marii consumatori, cu un necesar de consum de peste 50 megawaţi, urmând ca din iunie să preia şi consumatorii mai mici. Noul furnizor de curent a ofertat, de altfel, toate societăţile subordonate municipalităţii orădene, iar regia locală de transport a încheiat deja un contract pe un an, pentru 10.000 megawaţi/oră.

Condiţii minimale pentru clienţii RCS&RDS

Nici piaţa consumatorilor nu scapă de atacul noului furnizor. Proiectul pilot lansat în ianuarie la Oradea urmăreşte transformarea actualilor abonaţi de telefonie şi internet în clienţi de electricitate. Condiţiile în care consumatorii se pot muta la noul furnizor sunt minimale. Ei trebuie doar să aibă facturile plătite la zi şi să depună câte o copie după actul de identitate şi actul de proprietate al imobilului, iar de formalităţile de transfer se ocupă RCS&RDS.

Zoltán Teszári este cel mai bogat om de afaceri din Transilvania, cu o avere estimată la 560 de milioane de euro, potrivit Top 300 publicat în revista „Capital“. Pe cât este de bogat, pe atât e şi de discret, fapt ce i-a adus eticheta de „miliardarul fără chip“. Conduce compania RCS&RDS, lider pe piaţa serviciilor de televiziune şi internet din România, şi a avut o singură apariţie publică în 20 de ani.

Zoltán Teszári este, şi în acest an, cel mai bogat om de afaceri din Ardeal, potrivit „Top 300 cei mai bogaţi români“ realizat de revista „Capital“. Averea lui Teszári, acţionarul principal al RCS&RDS, cel mai mare furnizor de televiziune şi date din România, a fost estimată la circa 560 de milioane de euro, se arată în Top 300, publicat de revista „Capital“ în noiembrie 2014.. Patronul RCS&RDS este foarte discret şi a avut o singură apariţie publică în 20 de ani, la Gala Oskar Capital 2002, ca să i se acorde a primi premiul „Speranţa anului”.

cititi mai mult pe http://adevarul.ro/locale/oradea/ultima-afacere-zoltan-teszari-milionarulfara-chip-investitii-masive-parcuri-fotovoltaice-transilvania-electricitate-vanduta-pret-redus-1_54f17b33448e03c0fd11b38e/index.html?utm_source=newsletter&utm_campaign=Ion+Creang%C4%83+%C5%9Fi+opera+pornografic%C4%83%3A+cum+a+ap%C4%83rut+%E2%80%9EPovestea+pove%C5%9Ftilor%E2%80%9D+%C5%9Fi+cine+a+publicat+m%C4%83sc%C4%83rile+%E2%80%9Epopii%E2%80%9C&utm_content=Newsletter-184660-20150228