Ucraina: Șeful Spitalului Cernăuți, aruncat la coșul de gunoi; Și-a scris demisia în tomberon

627x0-5-586x319

Deși autoritățile ucrainene au îndemnat cetățenii să se „comporte civilizat” şi să nu mai arunce politicieni şi oficiali locali în tomberoane de gunoi, ucrainenii continuă această acțiune.

Dacă până în prezent cetățenilor nemulțumiți aruncau politicieni la coșul de gunoi, de această dată victimă a fost directorul Spitalului Regional din Cernăuţi, Manoly Mihaychuk.

Lucrătorul medical a fost aruncat într-un tomberon şi a fost cărat prin tot oraşul, până la sediul administraţiei regionale, acolo unde a fost obligat să-şi scrie demisia. Acesta a fost acuzat de corupţie şi diverse abuzuri.

Insistența ucrainenilor a făcut, în cele din urmă, ca Manoly Mihaychuk să scrie cerea de demisie în timp ce încă se afla în tomberon, după care a fost eliberat.

Citește și: (VIDEO) Odesa: Politician corupt, aruncat la coșul de gunoi http://independent.md/video-odesa-politician-corupt-aruncat-la-cosul-de-gunoi/#.VC5z_Wd_uE2

Actualmente, Consiliul regional a acceptat demisia medicului şi urmează să desemneze un nou director la conducerea Spitalului Regional Cernăuţi.

De menționat că, mai mulţi activişti ucraineni au lansat în ultimele zile o adevărată campanie împotriva oficialilor pe care îi consideră corupţi sau susţinători ai fostului preşedinte Viktor Ianukovici. În acest sens, Ministerul ucrainean de Interne a îndeamnat cetăţenii să nu mai arunce politicieni şi oficiali locali în tomberoane de gunoi.

http://independent.md/video-apel-al-autoritatilor-ucrainene-nu-mai-aruncati-politicieni-la-gunoi/#.VC50j2d_uE1

627x0-1

627x0-2

627x0-3

627x0-4

627x0
articol preluat de pe http://independent.md/