Sute de tineri protestează la Chișinău

10917799_898767830174057_2956432800144185188_o

ANA MARIA LAZAR – Info Prut

Câteva sute de tineri protestează în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău. Manifestanții sunt supărați pentru că PLDM și PDM au creat o alianță care lasă posibilitatea comuniștilor de a accede la guvernare.

Dinu Plîngău, liderul ONG-ului Tinerii Moldovei, care a anunțat protestul, a citit o declarație cu idei luate de la manifestanții aflați în PMAN.

Protestatarii vor excluderea comuniștilor de la guvernare (se scandează jos comuniștii), formarea unei coaliții europene, un procuror general apolitic, reformă în Justiție, retragerea imunității de deputat, informarea cetăâțenilor despre problemele economice.

Anatol Ursul, unul dintre voluntarii Tinerii Moldovei spune că „noi avem deja experiență de guvernare comunistă, au fost ani de frică, ani de teroare. Nu mai vrem guvernare comunistă”.

„Partidul Comunist se face vinovat de cele mai mare crime din Republica Moldova și nu are niciun drept moral de a ajunge la guvernare. Nu vrem comuniști la guvernare și nu mai vrem comuniști în nicio instituție din Republica Moldova”, a mai spus Ursu.

Manifestanții au bannere cu Refuz, rezist sunt anticomunist! Fara comuniști la guvernare!  Vrem integrare în UE!  Nu trădați tinerii!

articol preluat de pe http://infoprut.ro/

21

Câteva cuvinte despre ipocriții noștri: 
Astăzi a fost încălcat dreptul cetățenilor la libera exprimare prin numeroasele mesaje parvenite din partea sutelor de conturi false, care aveau un mesaj violent și extremis. Prin intermediul ,,marilor experți” cu muci la nas, care și-au dat cu părerea lor în interesul celor care ne tiranizează. Avem o presă care interpretează mesajele de zeci de ori până a difuza o știre. Avem politicieni care au reușit să creeze o societate rasistă și nu mă refer la culoarea pielii, ci la culoare politică, ne urâm unii pe alții, fratele se ceartă cu fratele din cauza culorilor diferite care le-au oferit un post de lucru, cumpărând astfel sufletele lor, iar stăpâni lor crează coaliții și lucrează împreună. Bloggeri, plătiți pe bani furați de la noi, care scriu în interesul oligarhilor.
Vreau să-i dezamăgesc pe cei care așteaptă un partid politic nou în Republica Moldova, care va fi cinstit și va schimba lucrurile spre bine, din păcate un partid politic își pot permite doar oamenii care deja au partide politice.
Singura scăpare este o societate civilă puternică, unită, solidară. Mai jos este mesajul din proclamația votată de mulțime pe 25 ianuarie 2015:
• Excluderea Partidului Comuniștilor de la guvernare.
• Repunerea zonei dintre Prut și Nistru în drepturi, prin realizarea unității națiunii noastre și susținerea dezvoltării acesteia.
• Formarea unei coaliții pro-europene;
• Instituirea in funcție a unui Procuror General din exteriorul statului, imparțial și neimplicat politic;
• Instituirea in funcție a unui Președinte a Curții Supreme de Justiție din exteriorul statului;
• Demararea unor investigații transparente ale concesionărilor întreprinderilor de stat din perioada 2000-2014, cu atragerea la răspundere a tuturor celor găsiți vinoveți de fraudă și încălcare a legislației;
• Retragerea imunitații pentru deputat.
• Informarea obiectivă a populației privind cauzele actualei situații socio-economice precare din R. Moldova și soluționarea acestor probleme prin institutiile Mass-Media.
• Ridicare nivelului de conștiință civică a populației si încurajarea unei atitudini pro active față de problemele sociale cu care se confruntă oamenii în domeniile lor de activitate prin eliminarea constrangerilor institutiilor de stat asupra societatii civile;
• Reducerea lipsei de cunoaștere și eliminarea stereotipiilor de propagandă sovietică vizibile în rândul cetățenilor R. Moldova față de adevărata lor identitate națională prin Mass Media;
• Inițierea unor campanii orientate să impună un model de progres social, care să răspundă necesităților stringente ale prezentului și să direcționeze R. Moldova pe un traseu ireversibil de dezvoltare multi-vectorială.

articol preluat de pe https://www.facebook.com/dinu.plingau?fref=photo