(video) Protest de amploare la Mioveni. Mii de sindicalişti, angajaţi ai Dacia Renault, cer autostradă

image-2015-04-16-19937884-0-centrul-orasului-mioveni-13-15

foto – hotnews.ro
articol - stiri.tvr.ro

ORA 8:00 E miting de protest, joi, la Mioveni. Peste 10.000 de angajaţi ai fabricii de automobile Dacia sunt aşteptaţi la acţiunea de la ora 13:00. Nemulţumirile sunt aceleaşi: amânarea la nesfârşit a lucrărilor la autostrada Sibiu-Piteşti. În cel mai bun caz, secţiuni ale drumului vor fi gata în a doua parte a lui 2018, iar întreaga autostradă în 2020.
Angajaţii Dacia au protestat şi în primăvara anului trecut, când au acuzat Guvernul că măsurile pentru sprijinirea industriei auto sunt ineficiente.

De altfel, şi preşedintele Automobile Dacia a declarat, într-un interviu pentru HotNews, că “după 2020, nimeni de la Renault-Nissan nu va înţelege cum de nu există un sistem minim de autostrăzi în România”.

Dacă Sibiu-Piteşti nu e gata până atunci va trebui să luam decizii cruciale, a precizat Nicolas Maure.

ORA 14:20 Autostrada este importantă pentru că scurtează durata ieşirii din România a maşinilor destinate exporturilor şi nu vor mai pierde 30 de dolari pe maşină. Iniţial, proiectul a fost încadrat neprioritar, ca apoi să fie din nou considerat important. Şi aşa, nu există garanţia că va fi gata în cinci ani.

De altfel, oficialii Dacia au spus că sunt posibile măsuri radicale dacă nu se va construi autostrada, a precizat corespondentul TVR Tiberius Muşuroi, pentru Telejurnalul de la ora 14:00.

România a pierdut şi alte investiţii importante din cauza drumurilor lente, care fac anevoios transportul producţiei către Vest. Şi fostul şef al Ford România, promovat în cadrul Ford Europa, a tras un semnal de alarmă legat de infrastructura proastă din România, a mai precizat corespondentul TVR.

Angajati ai uzinei de Automobile Dacia dar şi de la alte uzine producătoare de maşini s-au strâns joi la Mioveni şi au facut un miting în centrul oraşului. Sunt îngrijoraţi că îşi vor pierde locurile de muncă, din cauza lipsei infrastructurii.

ORA 20:00 „Dacă o mai ţin în mitinguri, o să se mute producţia în Maroc. Eu ştiu foarte bine care este nivelul de salarizare la Dacia, ştiu foarte bine câte proiecte am sprijinit cu ajutor de stat”, a precizat premierul Victor Ponta în faţa jurnaliştilor.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/