Proiect de lege pentru suspendarea exportului de lemne. Guvernul trimite actul normativ în Parlament

Codul silvic - foto - romaniatv.net

articol – stiri.tvr.ro

Suspendarea exportului de lemne va fi promovată prin proiect de lege, şi nu prin OUG, aşa cum anunţate Executivul zilele trecute. Proiectul urmează să fie avizat de cele două camere ale Parlamentului. “Am discutat cu conducerea celor două camere şi se poate într-o săptămână, în fiecare cameră, să trecem acest proiect”, a spus Victor Ponta.

Guvernul a publicat, sâmbătă, un comunicat al Ministerului Mediului cu un proiect de ordonanţă de urgenţă (OUG), care stabileşte că exportul de materiale lemnoase, sub formă de buşteni, cherestea şi lemn de foc, va fi suspendat până la 31 august. Ordonanţa urma să fie adoptată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Premierul a spus însă că va trimite actul normativ în Parlament, astfel se va vedea “cine vrea să apare patrimoniul forestier naţional şi cine face lobby pentru firme şi exportatori de buşteni şi de lemn din România”.

Pentru a fi cât mai puţin criticabil de către instituţii internaţionale şi companii, adoptăm ca proiect de lege proiectul privind suspendarea temporară a exporturilor de lemn neprelucrat şi un sistem de licenţiere special pentru exporturi pentru viitor. Am discutat cu conducerea celor două camere şi se poate într-o săptămână, în fiecare cameră, să trecem acest proiect. L-am informat şi pe preşedintele Iohannis. Sunt convins că în cele două camere vom vedea, încă o dată, cine vrea să apare patrimoniul forestier naţional şi cine face lobby pentru firme şi exportatori de buşteni şi de lemn din România, a declarat, miercuri, premierul.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro