Premieră mondială la Arad: o casă a fost vândută în moneda virtuală Mcoin

mcoin

foto – adevarul.ro
articol – Adina Vlad – adevarul.ro

O casă din judeţul Arad a fost vândută, în premieră mondială, conform participanţilor la tranzacţie, exclusiv în moneda virtuală Mcoin, lansată de câteva luni, iar fostul proprietar a încasat 55.000 de monezi, echivalentul a 20.000 de euro, sperând că valoarea lor va creşte rapid.

Tranzacţia a avut loc miercuri seară, iar vânzătorul şi cumpărătorul afirmă că este o premieră mondială comercializarea unui imobil în moneda Mcoin, care a fost lansată în urmă cu câteva luni, transmite corespondentul Mediafax.

Casa este situată la câţiva kilometri de municipiului Arad şi are o suprafaţă de 90 de metri pătraţi. Este formată din living, bucătărie deschisă, un dormitor şi o baie, dar are şi parcare.

646x404 (1)

Vânzătorul, arădeanul Gelu Roman, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, că tranzacţia a avut loc miercuri, în faţa unui notar, iar contractul prevede că plata se face în moneda virtuală.

Arădeanul a încasat 55.000 de Mcoin, care în acest moment valorează aproximativ 20.000 de euro. Gelu Roman a spus că are încredere că această monedă va deveni tot mai valoroasă, iar tranzacţia îi va aduce, în cele din urmă, o sumă echivalentă cu câteva sute de mii de euro.

Pentru tranzacţie s-au folosit două computere pe post de ”portofele virtuale”, astfel că de la momentul plăţii până când vechiul proprietar a încasat suma au trecut câteva secunde.

627x0 (1)

„Este prima vânzare online pe Mcoin la nivel global. Am primit mai multe oferte pentru casă, dar cea mai interesantă mi s-a părut aceasta pentru că Mcoin are un potenţial foarte mare de creştere, ţinând cont că la două luni şi jumătate de la lansare de la 0,1 eurocenţi a ajuns la 0,5 eurocenţi. În mai puţin de un an cred că va avea o valoare în euro cu două cifre“, a declarat Gelu Roman.

El a adăugat că banii virtuali pot fi tranzacţionaţi pe platforma online special creată şi pot fi convertiţi în euro, dar că preferă să aştepte creşterea valorii, după modenul Bitcoin.

„Este prima tranzacţie la nivel global, deci şi pentru mine. Tranzacţia a fost online, ca un schimb între portofele virtuale şi nu a implicat vreun comision. În momentul de faţă mai există un casino online unde se pot cheltui aceşti bani, dar moneda va fi lansată în acest an în Asia şi alte zone ale globului, moment în care valoarea ei va creşte“, a spus, la rândul său, cumpărătorul casei, Matei Danci.

646x404 (2)

Monedele digitale au fost concepute să funcţioneze independent, fără să fie influenţate de o politică monetară anume.

Ce sunt monedele virtuale

Mcoin este o monedă virtuală la fel ca deja faimosul Bitcoin.

Bitcoinul a evoluat în lume şi a devenit o alternativă la plăţile tradiţionale. Moneda nu a fost reglementată încă, iar în România funcţionează deja bancomate sau automate de plăţi cu bitcoin. În schimb, Banca Naţională rămâne pe o poziţie tradiţionalistă: nu recomandă folosirea bitcoin.

Citeste mai mult: adev.ro/nlgscn