(Ovidiu Bărbulescu) Ponta spune că eventuale abuzuri ale ANAF vor fi sancţionate, dar acuză o “frăţie” contra instituţiei

garda-financiara-sediu-bogdan-baraghin

foto – Mediafax
articol – Ovidiu Bărbulescu – Mediafax

Eventuale abuzuri ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în combaterea evaziunii fiscale vor fi sancţionate, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, apreciind însă în acelaşi timp că există o “frăţie a evazioniştilor fiscali” care ar critica ANAF.

Întrebat de presă, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, dacă este normal ca ANAF să închidă firme pentru 3,5 lei, Ponta a răspuns că, dacă există abuzuri făcute de ANAF, acestea vor fi sancţionate.

“Dacă există abuzuri făcute de către cei de la ANAF, cu siguranţă aceste abuzuri vor fi sancţionate, dar, în acelaşi timp, văd că există o frăţie a evazioniştilor fiscali. Avem companii, şi în media, care datorează bugetului de stat peste 100 milioane lei şi, evident, ei atunci se luptă cu ANAF să nu plătească taxe şi impozite. Cred că ar fi corect ca cei care critică, în primul şi în primul rând, să îşi plătească ei taxele şi impozitele, pentru că altfel, când nu plăteşti nicio taxă şi niciun impozit, e aşa uşor să critici. De la mic la mare, toată lumea trebuie să respecte legea”, a spus Ponta.

Vineri, Ponta afirma că inspectorii Direcţiei Antifraudă trebuie să aplice politica de combatere a evaziunii fiscale cu duritate, dar în limita legii şi a bunului-simţ, fără excese.

Mesajul a fost transmis după ce, în ultimele zile, în presă au fost relatate cazuri în care inspectorii Direcţiei Antifraudă a ANAF au închis numeroase magazine şi localuri inclusiv pentru sume derizorii provenite din “bacşiş” sau sume nefacturate de 1-5 lei, patronii unităţilor acuzând inspectorii ANAF de exces de zel.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/