Percheziţii la Ministerul Agriculturii, într-un dosar de spălare de bani şi luare de mită

perchezitii-ministerul-agriculturii-bogdan-iordache

Mediafax

Procurorii DNA fac, joi, percheziţii la Ministerul Agriculturii, într-un dosar în care se fac cercetări pentru luare de mită şi spălare de bani, în legătură cu Târgul Indagra din noiembrie 2014, fostul secretar de stat Nagy Peter Tamas şi secretarul general Virgil Găman urmând să fie audiaţi.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada octombrie-decembrie 2014.

Anchetatorii fac nouă percheziţii în Bucureşti şi judeţele Mureş, Braşov şi Prahova, din care una este sediul unei instituţii publice, iar restul sunt sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţia publică unde au loc percheziţii este Ministerul Agriculturii.

Faptele cercetate sunt de luare şi dare de mită, precum şi de spălare de bani, şi ar avea legătură cu atribuirea unor contracte fictive privind Târgul Indagra organizat în noiembrie 2014, prejudiciul produs Ministerului Agriculturii fiind estimat la 400 de milioane de euro, au arătat sursele citate.

Fostul secretar de stat Nagy Peter Tamas şi secretarul general Virgil Găman ar fi implicaţi în acest caz, cei doi urmând să fie audiaţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Modalitatea de luare a mitei ar fi constat în încheierea unor contracte fictive cu firme agreate de cei doi. Din suma de 400 de milioane de euro alocată prin contracte atribuite unor societăţi, 40.000 de euro ar fi fost trecuţi, prin firme interpuse, pentru a ajunge, în final la Nagy Tamas şi Virgil Găman. Din cei 40.000 de euro, o parte ar fi trebui să ajungă la o altă persoană, au mai spus sursele citate, fără a preciza cine este această persoană.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

articol preluat de pe http://m.mediafax.ro/