Pakistan: Ample proteste la un an după revocarea statutului special al Kashmirului de către India (5 august 2020)

Pakistan: Ample proteste la un an după revocarea statutului special al Kashmirului de către India (5 august 2020) - foto preluat de pe www.agerpres.ro

foto si articol preluate de pe www.agerpres.ro

5 august 2020

 

Pakistan: Ample proteste la un an după revocarea statutului special al Kashmirului de către India

Mii de oameni au ieşit miercuri în stradă în principalele oraşe din Pakistan pentru a marca un an de la revocarea de către India a statutului special de care se bucura regiunea Kashmir, disputată între cele două state, relatează dpa.

Participanţii la manifestaţii – lideri politici, sindicate, asociaţii ale avocaţilor şi militanţi pentru drepturi civile – au condamnat decizia de acum un an a autorităţilor de la Delhi, numind-o “o decizie indiană represivă”.

Cel mai mare protest din capitala pakistaneză Islamabad i-a avut în frunte pe preşedintele Arif Alvi şi pe ministrul de externe Shah Mehmood Qureshi, iar protestatarii au scandat sloganuri antiindiene şi au făcut apel la puterile globale să intervină.

Guvernul indian a anunţat la 5 august anul trecut schimbarea de statut pentru Kashmir, regiune din Himalaya controlată parţial de Delhi şi parţial de Islamabad, dar revendicată de amândouă. Islamabadul a respins ceea ce a calificat drept anexarea Kashmirului de către India, care la rândul ei se opune poziţiei Pakistanului ca soarta regiunii să fie stabilită printr-un referendum sub auspiciile ONU.

cititi mai mult pe www.agerpres.ro