Nicușor Dan – Jurnal de campanie electorală (22 septembrie 2020)

foto preluat de pe www.facebook.com/NicusorDan.ro

Au fost manifestațiile din Piața Victoriei, au fost europarlamentarele, au fost prezidențialele.
Am arătat că, dacă ne pasă, putem ieși la vot pentru viitorul nostru. Acum e timpul să facem asta și pentru orașul nostru.
Pe 27 septembrie, votăm pentru Noul București!

Noul București: un oraș în care oamenii se mișcă mai bine, respiră mai bine, câștigă mai bine

 

foto si articole preluate de pe www.facebook.com/NicusorDan.ro

 

Nicușor Dan: Am participat, alături de partenerii din PNL, la prezentarea programului politic pentru București

Am început un drum împreună cu ei și cu ceilalți parteneri, din USR PLUS, și vom parcurge acest drum așa cum am stabilit: pentru bucureșteni, pentru Noul București.

Programul nostru pentru Capitală se suprapune, pentru că avem obiective comune. Vrem să reducem poluarea, să avem un trafic mai bun, dar vrem și un oraș prosper, în care mediul de afaceri să fie parte din dezvoltarea comunității.

Pe 27 septembrie, vă aștept la vot pentru a da un sens programului „Împreună construim Noul București”!

Prezentarea Programului politic al PNL Bucuresti, ”Împreună construim Noul București – Prioritățile guvernării locale liberale.Prezentarea Programului politic al PNL Bucuresti, ”Împreună construim Noul București – Prioritățile guvernării locale liberale. Participa Ludovic Orban, presedintele PNL, Nicușor Dan, candidatul Dreptei Unite, Violeta Alexandru, presedintele PNL Bucuresti, ministri si lideri ai conducerii centrale a PNL.

Publicată de Nicușor Dan pe Marţi, 22 septembrie 2020

 

Nicușor Dan: De pe strada Vasile Lascăr, locul unui abuz imobiliar comis de primărie, am prezentat noi acțiuni ale Caracatiței din Voluntari, o schemă de lucru în zona imobiliară care se pare că funcționează foarte bine cu complicitatea Primăriei Capitalei

Un prim tip de acțiune a acestei grupări imobiliare, parte a Caracatiței Firea-Pandele-PSD: se dau planuri urbanistice zonale care transformă spațiile verzi din București în spații construibile, mărindu-se dintr-o semnătură valoarea terenurilor – chiar și de 10 ori. Pe malurile lacurilor, în foste baze sportive, în zonele centrale ale Capitalei, a avut loc în ultimii patru ani un asalt continuu asupra spațiilor verzi.

O a doua abordare a grupării: se permite înălțarea de construcții nepotrivite, în totală discordanță cu zona și cu ceea ce poate suporta traficul în oraș. De exemplu, în zona Răzoare, în cea mai aglomerată intersecție din sectorul 6, s-a aprobat construirea de blocuri de 30 de etaje. Iar în zone istorice se permite construirea de clădiri cu 7 sau 8 etaje, care distrug peisajul urban și aglomerează centrul.
O a treia abordare e demolarea clădirilor de patrimoniu, pentru a elibera teren destinat noilor construcții, prin tranzacții ce îmbogățesc în continuare membrii acestui club „select”, parte a Caracatiței. Primăria Capitalei s-a lăudat că a consolidat clădirile istorice, dar mai mult a demolat decât a consolidat.

Și o ultimă abordare: lupta în instanță a PMB în favoarea acestor grupuri de interese, pentru a câștiga împotriva celor care încearcă să apere orașul. Primăria Generală a pierdut multe procese, fiindcă a căutat să impună decizii ilegale, contra bucureștenilor, dar în altele s-a prevalat de tot felul de chichițe și a obținut ceea ce acești „specialiști” în afaceri imobiliare și-au dorit.
Este unul dintre subiectele pe care aș vrea să le discut într-o dezbatere față în față cu Gabriela Firea, cea care se află în vârful ierarhiei acestei Caracatițe din Primăria București.

Live despre Caracatița din VoluntariÎn direct, noi dezvăluiri despre Caracatița din Voluntari: afaceri imobiliare și nume implicate.

Publicată de Nicușor Dan pe Marţi, 22 septembrie 2020

 

 

De ce Gabriela Firea trebuie să plece de la Primăria Capitalei, ep. 4

Primarul PSD Gabriela Firea a avut un mandat falimentar, la propriu și la figurat.
A gestionat catastrofal finanțele orașului și a cheltuit banii cetățenilor pe extravaganțe cu rol propagandistic.
Pentru a-și susține mediatic proiectele inutile și nerealiste, a făcut bugete nerealiste, cu venituri supraevaluate.
Falimentul în care a dus orașul este încă un motiv pentru care primarul PSD trebuie să plece.

 

20 septembrie 2020 – Un interviu de acasă
Un interviu în care ne-am simțit ca acasă
cu Aheea și Mirabela