Mohamad Yassin, arestat pentru că ar fi cerut 2 milioane de euro pentru o posibilă eliberare a lui Hayssam

omar-hayssam-diicot

Omar Hayssam (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
articol – Catalin Lupasteanu – Mediafax

Mohamad Yassin a fost arestat, fiind acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi cerut aproximativ două milioane de euro pentru a interveni în obţinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu închisoarea a lui Omar Hayssam.

Alături de el a fost arestat şi Tahli Fadel, acuzat de complicitate.

Decizia, luată de Tribunalul Bucureşti, poate fi contestată la Curtea de Apel.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arăta, vineri, într-un comunicat de presă, că a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Mohamad Yassin, pentru trafic de influenţă, şi a lui Tahli Fadel, pentru complicitate la această infracţiune.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2014 – martie 2015, Mohamad Yassin, direct şi prin intermediul lui Tahli Fadel, a pretins de la două persoane, denunţătoare în cauză, suma de aproximativ două milioane de euro, spunând că ar putea influenţa organe judiciare, în vederea desfiinţării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare, astfel încât persoana condamnată să fie pusă în libertate. Persoana condamnată este unul dintre denunţătorii din acest dosar.

Conform unor surse judiciare, Omar Hayssam i-ar fi denunţat pe Mohamad Yassin şi Tahli Fadel.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/