Ministrul Mediului: Apa, la fel ca și pădurea, reprezintă securitatea unei țări

Grațiela Gavrilescu

Foto: (c) Ilie BUMBAC / AGERPRES FOTO
AGERPRES/(A, AS — autor: Daniel Badea, editor: Mariana Nica)

Apa reprezintă, în aceeași măsură ca și pădurea, securitatea unei țări, iar un lucru foarte important este să avem grijă de calitatea apei, a declarat, joi, în cadrul unui simpozion de specialitate, Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

‘Cu certitudine, perioada următoare va fi mult mai bună pentru fiecare cetățean al României. Trebuie să-i informăm pe cetățeni că, mai întâi de toate, trebuie să prevenim și să avem grijă de calitatea apei, un lucru extrem de important atât pentru România, cât și pentru toate celelalte state europene. Ca ministru al Mediului, pot să vă spun că în mine vedeți cetățeanul, nu doar parlamentarul și ministrul, care trebuie să aibă grijă de calitatea apei, alături de ceilalți. Apa, la fel ca și pădurea, reprezintă securitatea, siguranța unei țări și acest lucru trebuie să reprezinte pentru noi un obiectiv. Mi-ar fi plăcut ca Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să aibă o altă greutate la nivel de Guvern. Cred că voi reuși, poate, ca prin Strategia de securitate a proiectului pe care specialiștii din cadrul ministerului, oameni de știință, Academia Română o vor scrie și va fi în dezbatere, importanța mediului să știm că este, de fapt, importanța modului în care trăim’, a afirmat Gavrilescu.

Administrația Națională ‘Apele Române’ /ANAR/ organizează, joi, în cadrul Facultății de Hidrotehnică din București, simpozionul cu tema ‘Apa și dezvoltarea durabilă’, eveniment care marchează Ziua Mondială a Apei.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie a fiecărui an drept ‘Ziua Mondială a Apei’ prin adoptarea unei rezoluții și este sărbătorită începând cu anul 1993.

Marcarea Zilei Mondiale a Apei reprezintă un apel către toate autoritățile și comunitățile locale, agenții economici și populație, în vederea consumului rațional de apă, fără risipă și cu un interes sporit în ceea ce privește calitatea rezervelor naturale de apă.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro/