Mesaj de Crăciun din partea preşedintelui Klaus Iohannis

mesaj_de_craciun_din_partea_presedintelui_klaus_iohannis_0

rfi.ro

Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj de Crăciun, în care spune că gândurile sale se îndreaptă către toţi copiii ai căror părinţi sunt departe şi către părinţii care duc dorul copiilor, transmite Mediafax.

Klaus Iohannis afirmă că va face tot ce-i stă în putinţă ca familiile să se reunească în mandatul său şi să vindece rănile lăsate de despărţirea îndelungată.

“Dragii mei, Crăciunul este o sărbătoare a familiei şi a copiilor. În România se află însă cei mai mulţi copii despărţiţi de părinţi din Uniunea Europeană. Siliţi de greutăţi să părăsească ţara şi să muncească în străinătate, mulţi părinţi îşi văd copiii o dată sau de două ori pe an. Alteori, îi văd odată la câţiva ani. Singurătatea, abandonul, frica de ziua de mâine, absenţa dragostei îi transformă pe copiii rămaşi acasă în cetăţeni care cu greu vor şti să-şi găsească un drum în societate. Cum să fie generoşi şi cum să dăruiască dragoste în jurul lor când nimeni nu i-a învăţat căldura sufletească a unui cămin?”, scrie preşedintele Klaus Iohannis.

El mai arată că “românii care au stat la cozi interminabile, pe ploaie şi frig”, ca să îl voteze au făcut acest lucru “şi cu gândul la copiii lor”.

“Au sperat că vor avea, în sfârşit, o şansă să se întoarcă acasă şi să trăiască o viaţă de familie firească. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru ca familiile să se reunească pe parcursul mandatului meu şi să vindece rănile lăsate de despărţirea îndelungată”, spune Klaus Iohannis.

Preşedintele mai scrie că de Crăciun, “creştinii se adună în jurul bradului, cântă colinde şi mănâncă bunătăţi, cinstind naşterea Pruncului Isus în ieslea din Betleem”.

Şeful statului adaugă, în finalul mesajului: “Gândurile mele se îndreaptă în aceste zile de sărbătoare către toţi copiii ai căror părinţi sunt departe, către toţi părinţii care duc dorul copiilor lor, către toate familiile de români din ţară şi din străinătate. Vă urez tuturor Crăciun binecuvântat, încredere în viitor şi speranţă în viaţa tuturor copiilor României!”.
articol preluat de pe http://www.rfi.ro/