Marioara Micşunescu nu obţine în instanţă avizul de defrişare în Parcul Tineretului

parcul tineretului

foto - dailybusiness.ro
articol – Laura Mitran – Mediafax

Marioara Micşunescu, proprietară din 2008 al unui teren de două hectare din Parcul Tineretului, pe care l-a vândut între timp, nu a obţinut în instanţă avizul de defrişare pentru a construi un ansamblu rezidenţial în zonă, pe care Primăria Capitalei a refuzat să i-l emită.

Curtea de Apel Bucureşti a respins joi cererea Marioarei Micşunescu de obligare a Primăriei Capitalei să emită avizul de defrişare pentru terenul său din Parcul Lumea Copiilor, parte a Parcului Tineretului. Decizia curţii este definitivă.

Micşunescu a intentat în 2013 această acţiune împotriva Primăriei Capitalei, care a refuzat emiterea avizului de defrişare, solicitat de proprietară pentru a construi un ansamblu rezidenţial din şase imobile, cu două etaje şi mansardă, pe terenul de două hectare din parc pe care erau plantaţi peste 500 de copaci.

Asociaţia “Salvaţi Bucurestiul”, Fundaţia Eco-Civică şi o asociaţie de proprietari din zonă au intervenit în favoarea Primăriei Capitalei.

Chiar în absenţa avizului de defrişare, pe terenul în cauză au fost tăiaţi peste 200 de copaci, potrivit Asociaţiei “Salvaţi Bucurestiul”.

Constructorul ansamblului a fost sancţionat cu amenzi “modice” de Primaria Sectorului 4 şi cu amenzi de 40.000 lei şi 100.000 lei de Garda de Mediu, mai arată ONG-ul, precizând că Parchetul a fost sesizat încă din toamna anului 2014 în legătură cu defrişările ilegale şi cu faptul că a existat o hotărâre a instanţei pentru oprirea acestora, dar organele de urmărire penală încă nu s-au pronunţat.

Actualul proprietar al terenului, Ion Chiriţă, declara, în luna mai, pentru MEDIAFAX, că a achiziţionat terenul de la Marioara Micşunescu în urmă cu mai multe luni, pentru a dezvolta proiectul imobilar.

“Ştiu că locuitorii din zonă sunt supăraţi de proiectul pe care îl dezvoltăm în zonă, însă noi ne facem treaba, după ce am obţinut în instanţă autorizaţia de construire”, a declarat Ion Chiriţă, administratorul firmei Construcţii Locuinţe Noi CHI SRL.

La jumătatea lunii octombrie 2012, Primăria Sectorului 4 a fost obligată, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, să îi elibereze Marioarei Micşunescu autorizaţia de construire pentru ansamblul rezidenţial, pe terenul pe care erau plantaţi peste 500 de copaci.

Primăria Sectorului 4 arăta atunci că Micşunescu a solicitat eliberarea autorizaţiei de construire pentru ansamblul rezidenţial conform Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) strada Pridvorului nr. 28, atacat în instanţă de mai multe persoane fizice şi asociaţii de proprietari.

Micşunescu arăta, într-o scrisoare trimisă în iunie 2009 Primăriei Sectorului 4, că va păstra o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi ca spaţiu verde, urmând să construiască, în conformitate cu parametri urbanistici aprobaţi, pe 45 la sută din restul spaţiului rămas.

Mărioara Micşunescu, la origine proprietara unui teren de 20.107 metri pătraţi în Parcul Tineretului, a dobândit terenul de două hectare după ce a încheiat, între 2003 şi 2005, mai multe contracte de cumpărare a drepturilor litigioase cu persoane care revendicau aceste terenuri în baza Legii 18/ 1991.

cititi mai mult pe http://www.mediafax.ro/social/marioara-micsunescu-nu-obtine-in-instanta-avizul-de-defrisare-in-parcul-tineretului-14071051