La ordinea zilei – 8 iulie 2020

Situația din România - 8 iulie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 - Grupul de Comunicare Strategică - foto preluat de pe www.facebook.com

Situația din România – 8 iulie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

foto preluat de pe www.facebook.com
articole preluate de pe www.agerpres.ro

 

Sărbătorile Zilei de 8 iulie

Ortodoxe – Sf. Mare Mc. Procopie şi mama sa, Sf. Mc. Teodosia; Sf. Mc. Epictet preotul şi Astion monahul

Greco-catolice – Sf. m. Procopie

Romano-catolice – Ss. Aquila şi Priscilla, soţi m.

 

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

 

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban: Suntem într-un moment de cumpănă. Există riscul unei creşteri în continuare a numărului de cazuri. Guvernul este la datorie, alături de toate celelalte autorităţi care sunt implicate în lupta anti-COVID. De fiecare dată când a fost necesar am luat toate măsurile pentru a apăra sănătatea şi viaţa românilor. În toate situaţiile create ca urmare a unor decizii care au fost luate de alte instituţii decât de instituţiile guvernamentale, am pus pe masă soluţii şi am cerut adoptarea acestor soluţii şi am asigurat implementarea acestor soluţii.

Vreau, în schimb, să transmit un mesaj: doar guvernul, doar autorităţile singure nu pot să asigure stăvilirea epidemiei şi revenirea la normalitate. Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituţii, avem nevoie de un comportament responsabil din partea tuturor liderilor politici, tuturor reprezentanţilor acestora în instituţii publice, în autorităţi ale administraţiei locale. Avem nevoie de o implicare serioasă şi responsabilă a tuturor companiilor, avem nevoie de fiecare cetăţean român să fie alături de noi în această bătălie contra unei epidemii fără precedent, care pune în pericol societatea românească şi îl poate pune în pericol pe oricare dintre cetăţenii români.

(Declarații de presă susținute la Palatul Victoria)

 

Situația din România – 8 iulie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate.

Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.095 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus). De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 7 iulie 2020, au fost raportate 1 558 868 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.

ŢARA
CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAŢI*

Regatul Unit 285.768 (+352) / 44.236 (+16) / 1.375 -
Spania 251.789 (+1.244)/ 28.388 (+3) / 150.376 -
Italia 241.819 (+208) / 34.869 (+8)/ 192.815 (+574)
Franţa 168.335 (+1.375) / 29.893 (+27) / 77.780 (+336)
Germania 196.944 (+390)/ 9.024 (+26) / 183.041 (+881)

Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CEPCB) (https://www.ecdc.europa.eu/en)

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 7 IULIE 2020

CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAȚI*

11.586.205 (+167.730)/ 537.701 (+3.743)/ 6.447.656 (+144.967)

* conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/
* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 6 – 7 iulie 2020
* CEPCB precizează că actualizările la nivel național sunt publicate pe coordonate diferite de timp și procesate ulterior, ceea ce poate genera discrepanțe între datele zilnice publicate de state și cele publicate de CEPCB.
Grupul de Comunicare Strategică
cititi mai mult pe www.facebook.com/ministeruldeinterne

 

Coronavirus: Africa depăşeşte jumătate de milion de cazuri de COVID-19, potrivit OMS

Africa a înregistrat peste o jumătate de milion de infectări cu noul coronavirus, multe ţări de pe acest continent confruntându-se cu o creştere semnificativă a numărului de cazuri COVID-19, a precizat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA. Până în prezent, virusul a dus la moartea a 11.595 de persoane pe acest continent, potrivit OMS.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Serbia: Zeci de arestări la Belgrad în urma ciocnirilor între protestatari şi forţele de ordine după anunţarea reluării restricţiilor

Clădirea parlamentului de la Belgrad a devenit marţi seara târziu scena unor ciocniri între forţele de ordine şi un grup de manifestanţi care protestau împotriva reinstaurării restricţiilor legate de noul coronavirus, relatează AFP şi dpa. Miercuri, poliţia a anunţat că 23 de persoane au fost arestate şi 43 de ofiţeri au fost răniţi în cursul protestelor care s-au calmat abia dimineaţa.

Ciocnirile au avut loc la câteva ore după ce preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat noi interdicţii de circulaţie în weekend pe motivul deteriorării situaţiei epidemiologice.

Câteva mii de manifestanţi s-au adunat în faţa parlamentului şi au blocat traficul, dar nu au avut loc incidente până când un grup de protestatari au forţat cordonul poliţiei şi au intrat în clădire. Poliţia i-a respins, dar apoi o mulţime de circa 100 de persoane au continuat să avanseze spre clădirea parlamentului, bătând în retragere doar după ce forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro; romania.europalibera.org

 

Coronavirus: Preşedintele Vucic avertizează că în Serbia nu mai sunt locuri în spitale şi cere încetarea protestelor

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a cerut miercuri încetarea protestelor pentru a evita răspândirea şi mai mult a coronavirusului, în condiţiile în care nu mai sunt locuri libere în spitale, după ce zeci de manifestanţi şi poliţişti au fost răniţi în urma violenţelor din timpul acestor proteste declanşate după anunţul privind reinstituirea unor restricţii antiepidemice, transmite agenţia Reuters.

Nu mai sunt paturi libere în spitalele noastre, vom deschide noi spitale”, a spus preşedintele Vucic într-un mesaj către naţiune. El a acuzat de asemenea organizaţii de extremă dreapta şi unii ”ofiţeri de informaţii” regionali, pe care nu i-a precizat, că pun la cale revolte pentru ”a submina poziţia Serbiei”.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Secretarul general al ONU denunţă o ”interferenţă străină” fără precedent în Libia

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a denunţat miercuri o “interferenţă străină care a atins niveluri fără precedent” în Libia, prin “livrarea de echipamente sofisticate şi numărul mercenarilor implicaţi în lupte”, potrivit France Presse.

Pronunţându-se în cursul unei videoconferinţe ministeriale a Consiliului de Securitate, Antonio Guterres şi-a exprimat îngrijorarea faţă de regruparea forţelor militare în jurul oraşului Sirt, situat la jumătatea drumului între Tripoli în vest şi Benghazi în est.

Forţele Guvernului de uniune naţională libian (GNA), cu sediul la Tripoli şi recunoscut de ONU, “cu un sprijin extern semnificativ, continuă să avanseze spre est şi sunt în prezent la 25 km vest de Sirt”, a spus el. În trecut, forţele GNA au încercat în două rânduri să cucerească oraşul, a precizat secretarul general al ONU.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Inundaţii în Japonia – Cel puţin 55 de morţi şi precipitaţii record în centrul ţării

Japonia a rămas miercuri în stare de alertă, în contextul în care ploile torenţiale afectează în prezent centrul ţării, iar inundaţiile şi alunecările de teren din weekend-ul trecut s-au soldat cu cel puţin 55 de morţi, informează AFP. Agenţia de Meteorologie din Japonia (JMA) a plasat miercuri dimineaţă în alertă maximă regiunile Gifu şi Nagano, din centrul muntos al ţării. La amiază, nivelul de alertă a fost redus cu o treaptă. “În aceste zone, ploile sunt la un nivel fără precedent“, a declarat un responsabil JMA, miercuri dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

SUA confirmă că şi-au anunţat retragerea din Organizaţia Mondială a Sănătăţii

SUA au confirmat marţi că au notificat oficial ONU cu privire la retragerea americană din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), acuzată de Washington că a reacţionat cu întârziere la pandemia de coronavirus, relatează AFP. Notificarea va fi efectivă în termen de un an, 6 iulie 2021, au precizat mai mulţi oficiali ai guvernului american, cel mai important contribuabil al organizaţiei.

Preşedintele Donald Trump a lansat oficial procedura de retragere a Statelor Unite din OMS. “Congresul a primit notificarea că preşedintele a retras oficial Statele Unite din OMS în plină pandemie”, a scris pe Twitter Robert Menendez, membru democrat al Comisiei pentru afaceri externe din Senatul SUA.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Ştirile zilei – 8 iulie 2020

Revista Presei din 8 iulie

 

articole preluate de pe www.agerpres.ro

cititi si

- Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie