La ordinea zilei – 6 noiembrie 2020

Arafat: Guvernul a adoptat noi măsuri care vor fi aplicate la nivel naţional, începând de luni - foto preluat de pe www.agerpres.ro

Arafat: Guvernul a adoptat noi măsuri care vor fi aplicate la nivel naţional, începând de luni

foto preluat de pe www.agerpres.ro

 

Sărbătorile Zilei de 6 Noiembrie

Ortodoxe – Sf. Ier. Pavel Mărturisitorul, Patriarhul Constantinopolului; Sf. Cuv. Luca din Sicilia

Greco-catolice – Sf. aep. Pavel Mărturisitorul

Romano-catolice – Sf. Leonard, pustnic

 

Ziua internaţională pentru prevenirea exploatării mediului în timpul războaielor şi conflictelor armate (ONU)

La 5 noiembrie 2001, Adunarea Generală a ONU a hotărât, prin Rezoluţia 56/4, marcarea la 6 noiembrie, în fiecare an, a Zilei internaţionale pentru prevenirea exploatării mediului în timpul războaielor şi conflictelor armate (International Day for Preventing the Exploitation of the Environment in War and Armed Conflict).
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Guvernul a adoptat noi măsuri care vor fi aplicate la nivel naţional, începând de luni

Guvernul a adoptat joi seara o hotărâre şi o ordonanţă de urgenţă care prevăd noi măsuri la nivel naţional pentru limitarea răspândirii cazurilor de COVID-19 şi care urmează să intre în vigoare de luni, pentru o perioadă de 30 de zile, a declarat, vineri, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ieri au fost adoptate la Guvern un proiect de hotărâre de Guvern şi un proiect de ordonanţă de urgenţă. Bineînţeles, sub rezerva observaţiilor care urmează să vină de la Consiliul Legislativ, dacă vor fi observaţii, dacă nu, atunci ele vor intra în vigoare începând cu ziua de luni. La finalul celor 30 de zile urmează să se facă o nouă evaluare şi, bineînţeles, să fie adaptate măsurile în baza rezultatelor pe care le vom avea“, a informat Arafat.

El a precizat că, potrivit noilor reglementări, masca de protecţie sanitară trebuie purtată şi în spaţiile deschise, indiferent de incidenţa COVID-19, iar magazinele se vor închide la ora 21,00.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Parlamentare2020/ Începe campania electorală; măsuri speciale – în pandemie

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din acest an începe vineri şi se va încheia pe data de 5 decembrie, la ora 7,00. În străinătate, alegerile parlamentare se vor desfăşura în zilele de 5 şi 6 decembrie, iar pe teritoriul României în ziua de 6 decembrie, între orele 7,00 şi 21,00. La fel ca la alegerile locale, campania electorală pentru scrutinul parlamentar se desfăşoară cu măsuri speciale, impuse de pandemia de coronavirus.

Astfel, în cazul evenimentelor/ întrunirilor desfăşurate în spaţiu închis a fost impusă limita de participanţi la maximum 20, iar în cazul celor care au loc în aer liber – la maximum 50. În ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate pe stradă, s-a impus limitarea numărului persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup la maximum 6, iar în cazul acţiunilor din uşă în uşă – limitarea numărului persoanelor care compun echipele la maximum 2.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

 

Coronavirus: Germania înregistrează un nou record de cazuri, cu 21.506 de contagieri în 24 de ore

Germania a înregistrat un nou maxim de contagieri depăşind 20.000 de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 166, conform datelor publicate de Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor infecţioase (RKI), citate de EFE.

Autorităţile sanitare au raportat 21.506 noi cazuri într-o singură zi, astfel încât numărul total al infectărilor confirmate în întreaga ţară a crescut la 619.089 de la depistarea primului caz la sfârşitul lunii ianuarie, iar bilanţul total al deceselor a ajuns la 11.096 de morţi.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Coronavirus: Peste 12 milioane de cazuri raportate în Europa, dintre care aproape 300.000 de decese (AFP)

 

Coronavirus: Explozie de contagieri în SUA, cu un record de 123.085 de cazuri în 24 de ore

Statele Unite au atins joi cifra de 9.600.324 de cazuri confirmate de infectare cu SARS-CoV-2 şi 234.876 de decese provocate de COVID-19, potrivit unui bilanţ independent al Universităţii Johns Hopkins, relatează vineri EFE. Potrivit bilanţului de la ora locală 20:00 (01:00 GMT vineri), s-au înregistrat cu 1.226 mai multe decese decât joi şi 123.085 noi contagieri, doborând astfel recordul de cazuri înregistrat pentru a doua zi consecutivă.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Marea Britanie: Peste 100 de arestări la Londra pentru încălcarea noilor restricţii

Poliţia londoneză a anunţat joi seară că a arestat 104 persoane în capitala britanică pentru încălcarea măsurilor de izolare dispuse pentru limitarea transmiterii coronavirusului, transmite Reuters. Oamenii s-au adunat în centrul Londrei în pofida noilor restricţii.

‘În această seară, o mulţime de oameni au ales să ignore noile reglementări, să se comporte iresponsabil şi să se întâlnească într-un mod periculos. Mai multe de 100 dintre aceste persoane au fost arestate şi vor trebui să se confrunte cu consecinţele faptelor lor’, a transmis poliţia metropolitană. ‘Ne aşteptăm ca numărul de arestări să crească pe măsură ce operaţiunile poliţiei continuă pe parcursul nopţii’, a adăugat aceeaşi sursă.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Furtuna Eta a provocat noi inundaţii în America Centrală, cel puţin 27 de persoane şi-au pierdut viaţa

Furtuna Eta a provocat joi noi inundaţii în America Centrală, unde bilanţul deceselor a ajuns la cel puţin 27, deşi autorităţile estimează că ar putea fi mult mai mare, informează DPA. Eta a atins ţărmul cu puterea unui uragan marţi, pe teritoriul Nicaragua, după care a pătruns în Honduras miercuri, retrogradată la rangul de depresiune tropicală.

Cele 27 de decese au fost înregistrate în Honduras, Guatemala, Panama, Costa Rica şi Nicaragua. Preşedintele Guatemalei, Alejandro Giammattei, a spus că alte 50 de persoane e posibil să-şi fi pierdut viaţa după ce 25 de case s-au prăbuşit sub o alunecare masivă de teren produsă în San Cristobal Verapaz, în regiunea centrală a ţării.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Ştirile zilei – 6 noiembrie 2020

Revista Presei din 6 noiembrie

 

citit si:

- Evenimentele Zilei de 6 noiembrie în Istorie

- Sf. Ier. Pavel Mărturisitorul, Patriarhul Constantinopolului