(Iulia Modiga) Tinerii de la Chișinău au găsit premier pentru Rep. Moldova

13 noiembrie 2015: Tinerii Moldovei în marș de la monumentul lui Ștefan cel Mare la reședința de stat a președintelui Nicolae Timofti - foto: infoprut.ro

13 noiembrie 2015: Tinerii Moldovei în marș de la monumentul lui Ștefan cel Mare la reședința de stat a președintelui Nicolae Timofti
foto: infoprut.ro
articol: Iulia Modiga – infoprut.ro

Iulia Modiga - foto - facebook.com/iulia.modiga

Iulia Modiga – foto – facebook.com/iulia.modiga

13 noiembrie 2015

O nouă acțiune inedită a avut loc la Chișinău pentru un guvern comun pe ambele maluri ale Prutului. Tinerii Moldovei s-au deplasat vineri seară în marș de la monumentul lui Ștefan cel Mare la reședința de stat a președintelui Nicolae Timofti, unde au aprins făclii și i-au prezentat acestuia premierul îndelung căutat.

guvern-comun-faclii-premier-ciolos

guvern-comun-faclii

Viitorul nostru este alături de România. Un guvern comun este soluția pentru ieșirea din criza actuală și pentru recuperarea demnității noastre naționale”, a declarat Vitalie Prisăcaru, reprezentant al Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Tinerii Moldovei sunt aici pentru a-l scoate pe președintele Timofti din bezna în care a ajuns și a arăta adevărata față a schimbării. Soluția pentru a depăși criza actuală este un guvern și un premier comun. Cerem președintelui să îl desemneze pe Dacian Cioloșprim-ministru și în Republica Moldova”, a explicat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

guvern-comun-faclii-premier-ciolos

guvern-comun-faclii-premier-ciolos

guvern-comun-faclii-premier-ciolos

Duminica trecută, tot la Chișinău, la inițiativa Blocului Unității Naționale și a Consiliului Unirii, a avut loc un marș pentru resetarea României și a Republicii Moldova, în contextul în care cele două state erau fără guvern. La București, între timp, a fost desemnat premier. Este vorba despre Dacian Cioloș, fost comisar european în domeniul agriculturii. Cioloș își va prezenta lista noului cabinet duminică. La Chișinău, negocierile pentru formarea unui nou guvern sunt în toi, însă deocamdată nu s-a vehiculat ca nume de prim-ministru decât cel al liderului PPEM, Iurie Leancă.

Foto: Constantin Grigoriță

articol preluat de pe: infoprut.ro