Iohannis, după vizitarea arhivelor CNSAS: E nevoie de reconcilierea cu istoria noastră recentă (video)

iohannis-arhiva-2-octav-ganea

de Valentina Postelnicu – Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după vizitarea arhivelor CNSAS de la Popeşti-Leordeni, că nu am reuşit să ne cunoaştem suficient de bine istoria recentă, respectiv anii comunismului, şi că e nevoie de o studiere mult mai atentă şi în final, de o reconciliere cu istoria noastră recentă.

”Mi se pare foarte important să nu trecem prea repede peste istoria noastră recentă. Am spus şi, din păcate, după ce am aflat azi, pot să reafirm, nu am reuşit să cunoaştem suficient de bine istoria noastră recentă şi vorbesc aici, desigur, de anii comunismului. Este nevoie de o studiere mult mai atentă şi în final, de reconcilierea noastră cu istoria noatră recentă. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum şi fără această etapă, este greu de crezut că putem trece pur şi simplu mai departe”, a declarat Klaus Iohannis, la finalul vizitei efectuate la Popeşti Leordeni, unde se află arhivele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Preşedintele Iohannis a arătat că a dorit să facă această vizită la arhivele CNSAS pentru că ”aici se găseşte documentarea pentru o parte foarte importantă din istoria noastră”.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/