Internet în casă, toaletă afară. Sătenii au ajuns campioni la navigatul pe internet

netu-la-tara

foto – captura video
articol – stiri.tvr.ro

Internetul a devenit mai accesibil la sat decât apa curentă sau canalizarea. Conexiunea e deja o necesitate pentru două treimi dintre cei care locuiesc în mediul rural. În condiţiile în care jumătate dintre aceştia au toaleta în curte.

Ludovic locuieşte în comuna gălăţeană Vânători. Ca orice om gospodar are un câine, câteva zeci de găini dar şi internet. Nu prea ştie să îl folosească dar l-a instalat pentru cele două fete ale sale care îşi pot verifica conturile de Facebook atât pe calculator cât şi pe telefoanele mobile. Ludovic a reuşit să ţină pasul cu tehnologia, dar a rămas în urma cu utilităţile.

Comuna buzioană Sapoca, aceeaşi situaţie. După ce a lucrat ani buni în străinătate Marian s-a întors în satul natal unde şi-a construit o casă cu toate facilităţile. Are şi baie, doar pentru armonia casei. Pentru că nu e canalizare în comună e fortat să folosească tot toaleta din curte. Nu-i lipseste însă internetul.

Studiile arată că internetul a ajuns deja în peste 60 la sută din casele de la ţară. Cifra este ridicată dacă ne gândim că doar unul din trei români care trăiesc în mediul rural are toaleta în casă.

Sătenii au ajuns campioni la navigatul pe internet. Petrec în medie 295 de minute în mediul virtual faţă de cei de la oraş care stau zilnic pe net în jur de 260 de minute.

La ţară internetul e un mijloc de divertisment în vreme ce în oraşe este folosit pentru obţinerea de informaţii.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/