Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Scrie pe teme privacy și te premiem!

august 15, 2015

foto si articol – facebook.com

Scrie pe teme privacy și te premiem!

Jurnaliştii din presa scrisă, audiovizuală sau online, jurnaliştii independenţi, bloggerii sunt invitați să trimită până în data de 15 august articole de presă care documentează încălcări ale dreptului la viață privată sau ale regimului protecției datelor cu caracter personal.

Care-s regulile concursului?

Materialele pot fi articole, investigaţii, reportaje, produse audio-video sau orice altă formă de produs editorial. Un concurent poate participa cu unul sau mai multe materiale. Pot participa la concurs şi materiale realizate de către o echipă.

De ce e important să scrii materiale pe privacy?

Materialele vor asigura accesul la o informare publică obiectivă cu privire la practicile curente care încalcă dreptul la viața privată sau au legătură cu prelucrarea abuzivă a datelor cu caracter personal sau a categoriilor speciale de date.

Cum trebuie să fie materialul?

Articolele trebuie să fie scrise și/sau publicate în perioada 1 ianuarie 2015 – 15 august 2015, să aibă minim 800 de cuvinte, să fie scrise în limba română.

Ce câștig?

Se vor acorda 3 premii a câte 250 de euro fiecare, împreună cu acces la alte servicii digitale, pentru cele mai bune opere sau cu cel mai mare impact. Premiile sunt acordate de Cyberghost VPN și Superlege.ro.

Unde trebuie să trimit?

Materialele vor fi trimise la adresa de email concurs@apti.ro până la data de 15 august 2015 ora 23:59.

Când aflu dacă am câștigat?

Materialele vor fi evaluate de juriu, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 15 septembrie.

Ce trebuie să știi?

Aplicanții trebuie să dețină toate drepturile de autor asupra articolului trimis spre publicare. Plus, trebuie să fie de acord cu publicarea articolului trimis sub licența Creative Commons Atribuire 4.0 în orice publicație din mediul electronic. Bineînțeles, de dat credit, vom da întotdeauna credit autorului materialelor.

Cine este în juriu?

Iulian Comănescu – expert media, consultant în comunicare

Delia Panait – gazda unor emisiuni de radio și televiziune, creator și producător al unor emisiuni de radio, absolvent al LondonSchool of Journalism

Gabriela Zanfir – jurist la Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor (EDPS), autor al volumului “Protecția datelor personale. Drepturile persoanei vizate”

Alte detalii despre condițiile de participare, termene limită și modalitățile de înscriere a materialelor la razvan@activewatch.ro, telefon 0729199393.

Free People Like This by Liberty Maniacs is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Detalii

Data:
august 15, 2015
Event Categories:
, ,
Etichete Eveniment:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/719888214782105/

Organizator

Asociatia pentru Tehnologie si Internet
Website:
http://www.apti.ro/

Lasa un comentariu